Δευτέρα, Ιανουαρίου 9

«Καταστράφηκε η ζωή μου, καταστράφηκαν και οι γύρω μου»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ
«Καταστράφηκε η ζωή μου, καταστράφηκαν και οι γύρω μου»

Ξεκίνησε η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στη κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Καθισμένος σε μια καρέκλα ο κατηγορούμενος άρχισε να απολογείται με την πρόεδρο της έδρας να τον ρωτά αν είναι καλά στην υγεία του. 

Απατώντας ο Πέτρο Φιλιππίδης είπε: «Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρoνιά. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο ένα ρόλο…»

Συνεχίζοντας ο Π. Φιλιππίδης είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο για αυτές. Για όλες τις γυναίκες…».

O Πέτρος Φιλιππίδης Έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να απολογηθεί καθώς κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες. 

Στο πλευρό του και σήμερα είναι η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .