Δευτέρα, Ιανουαρίου 23

Νίκος Ξανθόπουλος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια και ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Νίκος Ξανθόπουλος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια και ο ΘΑΝΑΤΟΣ Οι δύο γάμοι και τα παιδιά του
Ο Νίκος Ξανθόπουλος έχει κάνει δύο γάμους και συνολικά έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Μάλιστα, έχει γίνει και παππούς.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος του γάμος ήταν με την επίσης ηθοποιό, Ελένη Καρπέτα ενώ ο δεύτερος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου.

Εριφύλη Ξανθοπούλου! Αυτη ειναι η σύζυγος – οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου

Εριφύλη Ξανθοπούλου! Αυτη ειναι η σύζυγος – οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου Λαχτάρισε όλη την οικογένειά της η πολυαγαπημένη σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου, η περίφημη Εριφύλη, η οποία  υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Η γυναίκα-σύμβολο εργατικότητας και δύναμης που το «παιδί του λαού» λάτρεψε όσο την ίδια του τη ζωή και μνημονεύει συνεχώς μέσα από τα social media εισήχθη εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τα εικοσιτετράωρα για τον μεγάλο ηθοποιό και τραγουδιστή Νίκο Ξανθόπουλο περνούσαν δύσκολα, μια και ο ίδιος, λόγω πολλών προβλημάτων υγείας, δεν μπορούσε να βρίσκεται συνεχώς κοντά της.

Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που το ζευγάρι ύστερα από περίπου μισό αιώνα κοινής πορείας θα βρισκόταν χώρια. Ωστόσο, το τηλέφωνό του είχε πάρει φωτιά αφού ο ίδιος δεν σταμάτησε να ενημερώνεται ούτε στιγμή για την υγεία της πολυαγαπημένης του Εριφύλης.

 

Για εκείνον το υπέροχο κτήμα στην Παιανία έχει ένα όνομα: «Εριφύλη». Και αυτό γιατί η σύζυγός του όχι απλά το φροντίζει με πάθος, αλλά το καλλιεργεί, και μέσα από εκεί παράγει όλα τα αγαθά του θεού, τα οποία μοιράζουν στην πολυμελή οικογένειά τους. Πατάτες, λεμόνια, πορτοκάλια, σταφύλια, μανταρίνια, μαρούλια, ντομάτες και δεκάδες άλλα αγροτικά προϊόντα αποκλειστικής καλλιέργειας φυτεύει και καλλιεργεί κάθε χρόνο η Εριφύλη.

Νίκος Ξανθόπουλος

Όμως, το «παιδί του λαού» είναι περήφανο και για τους κήπους που η Εριφύλη του φροντίζει, έχοντας απίστευτα τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια που γεμίζουν το μάτι οποιουδήποτε επισκεφτεί το κτήμα τους.

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν μέσω των παιδιών του πως η σύζυγός του κατόρθωσε να βγει νικήτρια από τη δύσκολη επέμβαση, εκείνος ηρέμησε. Άλλωστε, για τον μεγάλο σταρ του κινηματογράφου η Εριφύλη ήταν ανέκαθεν ο φύλακας άγγελός του. Εκείνη ξενυχτούσε σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο μεγάλος ηθοποιός, εκείνη στεκόταν σαν βράχος στο πλευρό του. Τώρα οι όροι αντιστράφηκαν: Ο Νίκος Ξανθόπουλος φροντίζει την Εριφύλη του μέχρι εκείνη να βρει και πάλι τα πατήματά της.

Εριφύλη Ξανθοπούλου! Αυτη ειναι η σύζυγος - οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Νίκος Ξανθόπουλος (14 Μαρτίου 1934) είναι Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής. Έγινε πολύ γνωστός και δημοφιλής τη δεκαετία του ’60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών, ερμηνεύοντας κυρίως το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται.

Βιογραφία
Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

 

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

 

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου Με τον Ορφέα τον Αύγουστο.

Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα” και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό Εικόνες.

 

 

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Θέατρο – Κινηματογράφος
Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο έγινε με τον θίασο Κατερίνας στην κομεντί Βιργινία. Συνέχισε στο ελεύθερο θέατρο με διάφορους ρόλους: Η κυρία δε με μέλει, Λα μάμα, Ηλέκτρα (θίασος Ροντήρη, όπου έπαιξε τον ρόλο του Ορέστη), Είσοδος υπηρεσίας, Σκάνδαλα στην εξοχή και το Τραγούδι του νεκρού αδερφού (θίασος Κατράκη). Συμμετείχε σε 24 θεατρικές παραγωγές και έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου.

 

 

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1958 στην κωμωδία του Φίλιππα Φυλακτού Το εισπρακτοράκι, στο πλευρό του Βασίλη Αυλωνίτη και του Νίκου Ρίζου.

Ως κινηματογραφικός πρωταγωνιστής καθιερώθηκε από τον σκηνοθέτη-παραγωγό Απόστολο Τεγόπουλο (Κλακ Φιλμ), με τον οποίο είχε αποκλειστική συνεργασία από το 1964 μέχρι το 1971, σε μουσικές δραματικές ταινίες.

 

 

Εκκίνηση στις ταινίες της νεοσύστατης Κλακ Φιλμ έκανε το 1963 στην ταινία Πληγωμένες καρδιές, στον ρόλο του κακού κουνιάδου. Η αρχή της τυποποίησης των ρόλων του Ξανθόπουλου έγινε έναν χρόνο αργότερα στην ταινία Αγάπησα και πόνεσα, όπου παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία που καθιέρωσαν τον Ξανθόπουλο στη συνείδηση του κόσμου σαν παιδί του λαού.

Τηλεόραση – Εποχή Βιντεοκασετών

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στη σειρά Αγρίμια.

Οκτώ χρόνια μετά τα Αγρίμια, το 1981, παίζει στο σίριαλ του Ερρίκου Θαλασσινού Το ημερολόγιο ενός θυρωρού. Υποδύεται τον καπετάνιο που θέλει να μπαρκάρει και δεν μπορεί να βρει κάπου να αφήσει τον γιο του. Ο ρόλος ήταν αφορμή να ξαναρχίσει το κάπνισμα.

Το 1994 έπαιξε στην τηλεοπτική δραματική σειρά Στην κόψη του ξυραφιού.

Το 1989 συνεργάζεται με τον Απόστολο Τεγόπουλο και τον Πάνο Κοντέλλη στο Μινόρε μιας καρδιάς που κυκλοφόρησε σε 3 κασέτες και κατόπιν παίχτηκε στην ΕΡΤ σε 16 επεισόδια. Κατόπιν προέκυψε το Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι. Κυκλοφόρησε σε δύο κασέτες. Αργότερα προβλήθηκε σε 8 επεισόδια στο MEGA.

Ακολούθησαν άλλες δύο βιντεοπαραγωγές, Η καρδιά του πατέρα και Έρωτας στο περιθώριο, που παίχτηκε και στην τηλεόραση στο κανάλι ΑΝΤ1, το 1992.

Τραγούδι
Για τις ανάγκες των ταινιών έγινε τραγουδιστής υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Μετά το 1971 σταμάτησε τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και μεταπήδησε σε νέα καριέρα στο λαϊκό τραγούδι. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και 55 σινγκλ. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει γύρω στα 300 τραγούδια. Τα τραγούδια του υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Άκης Πάνου, Χρήστος Νικολόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος και άλλοι.

Στην μακρά αποχή του από κινηματογράφο και τηλεόραση είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και περιοδεύσει σε ΗΠΑ, Αυστραλία και σχεδόν όλη την Ευρώπη, γνωρίζοντας πάντα την αποδοχή και την αποθέωση από την ελληνική ομογένεια.

Νίκος Ξανθόπουλος βιογραφικό ! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τρυφερά λόγια για το Εριφυλάκι του!

 

Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση από το «παιδί του λαού» Νίκο Ξανθόπουλο για την αγαπημένη του σύζυγο, με την οποία στις 7 Μαρτίου έκλεισε 50 χρόνια κοινής ζωής

Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση από το «παιδί του λαού» Νίκο Ξανθόπουλο για την αγαπημένη του σύζυγο, με την οποία στις 7 Μαρτίου έκλεισε 50 χρόνια κοινής ζωής

Μία ημέρα πριν από τη Γιορτή της Γυναίκας, ο Νίκος Ξανθόπουλος έκανε δημοσίως ερωτική εξομολόγηση στη σύζυγό του Εριφύλη. Το «παιδί του λαού», με τις ταινίες του οποίου μεγάλωσαν και έκλαψαν γενιές και γενιές, φροντίζει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την οικογενειακή του ζωή.

 

Ωστόσο, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ανάρτησε ένα συγκινητικό post στη σελίδα του στο facebook, απευθυνόμενος στη σύζυγό του.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία μου δεν ήταν ταινία. 7 του Μάρτη σήμερα, κλείνουμε περίπου μισό αιώνα με το Εριφυλάκι μου και πάμε. Εύχομαι σε όλους σας να αξιωθείτε μια τέτοια συντροφικότητα» ήταν τα τρυφερά λόγια που έγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός για τη γυναίκα που μοιράζεται μαζί του σχεδόν πενήντα χρόνια κοινής πορείας, βιώνοντας την ευτυχία ως γονείς αλλά και ως παππούδες.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα παραμένει ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες, ο Νίκος Ξανθόπουλος προτιμά να ζει μια απλή ζωή στο κτήμα του στην Παιανία, παρέα με την Εριφύλη του. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει για εκείνη και για τη σχέση τους. «Η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή μου δεν είναι τα έργα μου, είναι ο γάμος μου» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τον τρόπο που γνωρίστηκαν οι δυο τους. Αυτό που επιμένει να λέει είναι ότι οι δρόμοι τους συναντήθηκαν… επεισοδιακά, δίχως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συνάδελφοί του, όταν έγινε γνωστός ο γάμος του με την Εριφύλη, έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις στα περιοδικά εκείνης της εποχής, όπως η «Βεντέτα», το «Ντόμινο» και ο «Θησαυρός», ότι ο Νίκος έπρεπε να παντρευτεί μια γυναίκα του… σιναφιού τους.

/freegossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .