Παρασκευή, Ιανουαρίου 27

Τι πιστεύουν οι Αιγύπτιοι για την Ελλάδα;

Ο Ahmed Mustafa, ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες/Μακεδόνες στην Αίγυπτο, το 331 π.Χ., και ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου, οπότε είμαι λίγο...Τι πιστεύουν οι Αιγύπτιοι για την Ελλάδα; Ζω στην Αλεξάνδρεια, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες/Μακεδόνες στην Αίγυπτο, το 331 π.Χ., και ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον αρχαίο κόσμο, οπότε είμαι λίγο ευγνώμων στους αρχαίους Έλληνες που έχτισαν την πόλη μου . Επίσης, πολλά από τα αγαπημένα μου στέκια στην Αλεξάνδρεια

ιδρύθηκαν αρχικά από σύγχρονους Έλληνες, που γεννήθηκαν και έζησαν στην Αίγυπτο. Γενικά, οι Αιγύπτιοι έχουν υψηλή γνώμη για τους Έλληνες, καθώς αποτελούσαν μέρος του αιγυπτιακού ιστού για εκατοντάδες χρόνια και θεωρούνται όμοιοι με τους Αιγύπτιους από πολλές απόψεις. Οι Αιγύπτιοι, ειδικά οι Βόρειοι Αιγύπτιοι, μοιράζονται πολλές πολιτιστικές πτυχές, φαγητά και τεράστια ιστορία με τους Έλληνες. Οι παππούδες μου μου έλεγαν ιστορίες για τους Έλληνες/Αρμένιους/Εβραίους γείτονές τους και πόσες από τις τοπικές επιχειρήσεις στην Αλεξάνδρεια διοικούνταν από Έλληνες.———————Οι Έλληνες ήταν παρόντες στην Αίγυπτο από τον 7ο αιώνα π.Χ., έχτισαν πόλεις και αποικίες και συνεισέφεραν σημαντικά στον αιγυπτιακό πολιτισμό, την οικονομία και τον στρατό. Η συμβολή αυτή κορυφώθηκε κατά την περίοδο των Πτολεμαίων. Η ελληνιστική περίοδος ήταν ένα από τα λαμπρότερα σημεία στην ιστορία της Αιγύπτου, όταν οι πλούσιοι πολιτισμοί των Αιγυπτίων και των Ελλήνων αναμίχθηκαν.

Πηγή: Assassin's Creed Origins

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.