Πέμπτη, Ιανουαρίου 19

Ενστάσεις Ρουπακιώτη για το επιχειρούμενο «μπλόκο» στους νεοναζί


EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σειρά ενστάσεων με βαριές αιχμές για τις κυβερνητικές προθέσεις διατύπωσε ο νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σχετικά με τη σχεδιαζόμενη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε πως με βάση τις διαρροές για την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση «δεν έχει δηλωθεί με επίσημο τρόπο ότι, η πρόταση νόμου που θα κατατεθεί και έχει ετοιμαστεί από την κυβέρνηση, αποβλέπει στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού μορφώματος. Δεν το έχει πει. Και αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση. Αλλά αντιθέτως ομιλεί για κάθε κόμμα, για κάθε παράταξη η οποία  δεν εξυπηρετεί την ελευθερία του δημοκρατικού πολιτεύματος, και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι οποιαδήποτε σχετική νομοθετική ρύθμιση πρέπει να προβλέπει ρητά και ξεκάθαρα ότι αφορά «στο ναζιστικό φαινόμενο».

«Αν το αφήσουμε διάχυτο, έρχεται να επικυρωθεί ο λόγος του υπουργού Εσωτερικών –που το πιθανότερο, θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου– ότι “εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε το οτιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά”» επισήμανε.

Τέλος, σχολιάζοντας τον τρόπο που προωθεί τη ρύθμιση η κυβέρνηση είπε ότι αυτό που θέλει «είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους».
 

 https://www.efsyn.gr/politiki/375051_enstaseis-roypakioti-gia-epiheiroymeno-mploko-stoys-neonazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .