Παρασκευή, Ιανουαρίου 20

Τα τελευταία πέντε κιλά είναι πραγματικά δύσκολο να χαθούν - Τι μπορείτε να κάνετε


Ζήσης Ψάλλας

Είστε έτοιμοι να πετύχετε το στόχο σας, αλλά ξαφνικά η ζυγαριά δεν κουνιέται, παρόλο που εξακολουθείτε την ίδια υγιεινή διατροφή, τις συνήθειες τρόπου ζωής και το πρόγραμμα άσκησης. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες σχετικά με το γιατί συμβαίνει και απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το ξεπεράσετε.

 Όταν το σώμα σας καταγράφει κάτι που απειλεί την επιβίωσή του, ενεργοποιεί αυτόματα μια σειρά φυσιολογικών αντιδράσεων για να προστατευτεί από την απειλή. Έτσι, όταν προσαρμόζουμε τη

διατροφή μας και μειώνουμε την πρόσληψη των θερμίδων μας, το σώμα μας καταγράφει ότι χάνουμε βάρος και πιστεύει ότι απειλείται. Κάνει προσαρμογές για προστασία, μειώνοντας το μεταβολικό ρυθμό που σημαίνει ότι καίει λιγότερη ενέργεια, επιβραδύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο χάνουμε βάρος.

Η τρέχουσα μόδα είναι η διαλείπουσα νηστεία. Αυτό συχνά σημαίνει ότι το πρωινό είναι το πρώτο που αφαιρείται από το μενού σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι θερμίδες από τη διατροφή και να μειωθεί ο χρόνος που επιτρέπεται να τρώτε όλη την ημέρα. Αλλά το πότε τρώτε και το πόσο τρώτε σε κάθε γεύμα έχει σημασία, και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό. Ελεγχόμενες ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή είναι η στιγμή που το σώμα σας χρησιμοποιεί καλύτερα τις θερμίδες που καταναλώνετε -στην πραγματικότητα, καίει τις θερμίδες από ένα γεύμα 2,5 φορές πιο αποτελεσματικά το πρωί σε σύγκριση με το βράδυ. 

Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα θα βοηθήσει πολύ στη διατήρηση της μυϊκής σας μάζας, αλλά είναι σημαντικό να ενσωματώσετε μερικές ημέρες ασκήσεων ενδυνάμωσης στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα άσκησης. Οι ασκήσεις με σωματικό βάρος είναι εξίσου αποτελεσματικές με την άρση βαρών στο γυμναστήριο.

Καθώς χάνετε βάρος, το σώμα σας απαιτεί λιγότερα καύσιμα, επομένως η αναθεώρηση και η προσαρμογή της πρόσληψης των θερμίδων σας είναι απαραίτητη όταν φτάσετε σε ένα οροπέδιο απώλειας βάρους.Σε γενικές γραμμές, πρέπει να καταναλώνετε 10% λιγότερες θερμίδες όταν μειώνετε το βάρος σας κατά 10%, μόνο και μόνο για να διατηρήσετε το νέο βάρος. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σημαίνει στέρηση ή πείνα. Αντίθετα, θα πρέπει να εστιάσετε σε μια αφθονία τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και να διατηρήσετε τις λιχουδιές και τα φαγητά μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Το άγχος θα εκτροχιάσει την επιτυχία σας στην απώλεια βάρους. Αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης από το σώμα σας, την προώθηση της αποθήκευσης λίπους και την πρόκληση λαχτάρας για ανθυγιεινά τρόφιμα. Ο καλύτερος τύπος διαχείρισης του άγχους είναι η άσκηση. Για να έχετε επιθυμία για περισσότερη άσκηση, ξεκινήστε κάτι που σας αρέσει, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .