Δευτέρα, Ιανουαρίου 30

Τέσσερα φυτά που μειώνουν την υγρασία στο χώρο σου

Για μία φυσική λύση στην υγρασία

Τέσσερα φυτά που μειώνουν την υγρασία στο χώρο σου

Η υγρασία στο σπίτι είναι ένα κοινό πρόβλημα. Όχι μόνο προκαλεί ζημιά στους τοίχους και τις οροφές, αλλά εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί σύντομα με καλό εξαερισμό, θα προκαλέσει τελικά μούχλα και άλλα είδη μύκητες. Η έκθεση σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει δυσφορία: από ρινική συμφόρηση έως φαγούρα στα μάτια ή στο δέρμα.

Ένας φυσικός τρόπος για να ελέγξεις την υγρασία στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσεις φυτά εσωτερικού χώρου που απορροφούν την υπερβολική υγρασία στον αέρα ενός δωματίου.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο, γνωστό και ως κρίνος, εκτός από το ελάχιστο πότισμα και φως που χρειάζεται, έχει και την ικανότητα να απορροφά την υγρασία από τον αέρα μέσω του φυλλώματός του. Με λίγα λόγια, σταθεροποιεί το κλίμα και καταστρέφει τη μούχλα. Αν έχεις λοιπόν έντονο πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σου και μούχλα στους τοίχους, αυτό είναι το ιδανικό φυτό για σένα. Ευδοκιμεί καλύτερα σε σκιερά και δροσερά σημεία του σπιτιού, πχ. στο μπάνιο.

Κισσός

Ο κισσός είναι ένα ανθεκτικό φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα, ενώ η εξαιρετική ικανότητά του να μειώνει τη μούχλα και τις τοξίνες του αέρα, το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση της υγρασίας στο σπίτι.

Χλωρόφυτο

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για να απορροφήσει την υγρασία στο χώρο σου, ενώ είναι ικανό να εξαλείψει τις κοινές οικιακές τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυτό για να κρεμάσεις στην μπανιέρα σου.

Δυόσμος

pronews.gr στο Instagram

Ο δυόσμος έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε υγρά περιβάλλοντα, επομένως είναι ιδανικό για την απορρόφηση της υγρασίας σε κουζίνα και μπάνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.