Σάββατο, Ιανουαρίου 28

Έχουν αποτέλεσμα οι κάμερες που «κόβουν» κλήσεις για δυνατές εξατμίσεις;

Έχουν αποτέλεσμα οι κάμερες που «κόβουν» κλήσεις για δυνατές εξατμίσεις;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο αυστηρές πόλεις στον κόσμο όσον αφορά την ηχορύπανση, για αυτό και είναι από τις πρώτες που έθεσε σε εφαρμογή τις κάμερες καταγραφής ήχου.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, το 2022, επιβεβαιώθηκαν 71 κλήσεις που αφορούσαν δυνατές εξατμίσεις, με το ποσό να κυμαίνεται από 800 έως και 2.625 δολάρια, ανάλογα με την ένταση. Κάθε ένα από τα πρόστιμα που αναφέρονται παραπάνω, ήταν το αποτέλεσμα μιας κάμερας κυκλοφορίας

που κατέγραψε τον ήχο. «Ακούς τον θόρυβο εκεί έξω, είναι ασταμάτητος – οι κόρνες, τα φορτηγά, οι σειρήνες», είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. «Η ηχορύπανση δυσκολεύει τον ύπνο και αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών».

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως η πολιτεία δεν λέει ακριβώς πού βρίσκονται αυτές οι κάμερες. Σύμφωνα με τον Κώδικα Θορύβου της Νέας Υόρκης, βεβαιώνεται πρόστιμο εάν ένα όχημα μπορεί να ακούγεται από τα 45 μέτρα (και ζυγίζει μέχρι 4.5 τόνους), και αν ακούγεται μέχρι τα 60 μέτρα απόστασης (εάν ζυγίζει πάνω από 4.5 τόνους). Φαίνεται λοιπόν πως ο κανονισμός δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρος γύρω από τα ντεσιμπέλ, δίνοντας ένα παραθυράκι σε όσους θέλουν να «πολεμήσουν» το πρόστιμο.

Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι το γεγονός ότι η πόλη θα επεκτείνει το πρόγραμμα για να πιάσει περισσότερες παραβιάσεις του κώδικα θορύβου. «Τα οχήματα με παράνομα τροποποιημένους σιγαστήρες και απολήξεις εξάτμισης που εκπέμπουν εξαιρετικά δυνατό θόρυβο αποτελούν αυξανόμενο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Erik Bottcher.

Πιστεύετε τέτοιες κάμερες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση και στην Αθήνα; Όπου ένα μηχανάκι μπορεί ανενόχλητο να ξυπνάει χιλιάδες κόσμου με την εξάτμιση του;
 

zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .