Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το in live από το Τατόι – Πλήθος κόσμου για την ταφή του Γλύξμπουργκ (κάμερα 1)

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το in live από το Τατόι – Πλήθος κόσμου για την ταφή του Γλύξμπουργκ (κάμερα 1)

 Μόλις φτάσει στο σημείο η πομπή, θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της ΑναστάσεωςΠλήθος πολιτών – νοσταλγών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ξεκίνησε να συγκεντρώνεται στο Τατόι για την ταφή του, πριν το τέλος της εξόδιου ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

Η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει, μεταξύ άλλων, τη σορό του τέως βασιλιά αναμένεται να φτάσει στα πρώην βασιλικά ανάκτορα περίπου στις 15:00.

Από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, όπως άλλωστε και στο κέντρο της Αθήνας όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους από χιλιάδες πολίτες -κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν ελληνικές σημαίες, φωτογραφίες και σύμβολα μια άλλης εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Popular

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να απαγορευτεί η είσοδος σε όσους δεν είχαν ειδική πρόσκληση, ελήφθη η απόφαση οι πύλες των πρώην βασιλικών κτημάτων να ανοίξουν για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή της ταφής.

Όλα έτοιμα για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Live εικόνα από το in

Μόλις φτάσει στο σημείο η πομπή, θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του τέως βασιλιά, όπως ήταν άλλωστε η τελευταία επιθυμία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως φορτηγά, μπουλντόζες και συνεργεία καθαρισμού εργάζονταν εδώ και μέρες με αμείωτο ρυθμό. Κορμοί καμένων δέντρων και κλαδιά απομακρύνθηκαν, ενώ ο χώρος στο σημείο ταφής καθαρίστηκε από σκουπίδια και άλλα υλικά.

Οι εργασίες εστίασαν περιμετρικά του ναού της Αναστάσεως και του μαυσωλείου, ενώ νωρίς το Σάββατο πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση.

Λεπτό προς λεπτό από το in όλα όσα συμβαίνουν στο Τατόι

15:00 Θέμα χρόνου να φτάσει στο Τατόι η αυτοκινητοπομπή για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

14:48 Μετά την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι θα ακολουθήσει γεύμα της οικογένειας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».14:44 Τεράστιο το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

    <iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=893309" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>
   
https://www.in.gr/2023/01/16/greece/kideia-teos-vasilia-konstantinou-live-apo-tatoi-plithos-kosmou-gia-tin-tafi-tou-glyksmpourgk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.