Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10

Σεισμός στην Τουρκία: Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί στη Συρία μετά από 110 ώρες


 Περίπου 3.500 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στη Συρία

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Τζαμπλέ της Συρίας, 110 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που τα ξημερώματα της Δευτέρας συγκλόνισε το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η διάσωση δύο εξ αυτών απαθανατίστηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Την ώρα που διασώστες από τη Συρία και τον Λίβανο έβγαζαν από τα χαλάσματα μια γυναίκα και το παιδί της, κάτοικοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος».

Περίπου 3.500 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στη Συρία, σύμφωνα με απολογισμούς των κρατικών μέσων ενημέρωσης και των υπηρεσιών διάσωσης σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Στην Τουρκία, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε απόψε πως μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 20.213 θάνατοι από τους σεισμούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 80.052.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.