Κυριακή, Φεβρουαρίου 12

Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια

 ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΤΗΣ – ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΜΑΚ

 Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ να εντοπίσουν την 24χρονη αθλήτρια του βόλεϊ, Γκιοσντέ Οζτούρκ, η οποία σύμφωνα με τις Αρχές φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη σε κτήριο που έχει καταρρεύσει, στην Αντιόχεια.

Δυστυχώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στα συντρίμμια δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη. Η ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 7 το πρωί τις έρευνες και αποχώρησε από το σημείο και πλέον

συνεχίζει το ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας. Η αποστολή παρέμεινε για περισσότερες από 14 ώρες στο σημείο που τους είχε υποδεχθεί έπειτα από παράκληση συγγενών των αγνοούμενων, αλλά η τουρκική ομάδα αποχώρησε για να συνεχίσει τις έρευνες σε άλλο σημείο.

Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα μαζί με άλλες τέσσερις διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία. Συνολικά επιχείρησαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, πέντε άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά, ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

Επιστρέφει στην Ελλάδα η ΕΜΑΚ - Κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να συνεχίσει τις επιχειρήσεις

Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για να γίνει αύριο, Δευτέρα. Ο εξοπλισμός της αποστολής θα φορτωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ιντσιρλικ στις 4 το απόγευμα.  

Τα μέλη της αποστολής θα επιστρέψουν με πολιτικό αεροσκάφος αύριο αλλά θα φύγουν από Τουρκία αργότερα

Στην Τουρκία μεταβαίνει σήμερα ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα την Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών, τον οποίο θα συνοδεύσει ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών και η οποία πρόκειται να αποχωρήσει αύριο.

Ο Ν. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθεις συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Σχεδόν 26.000 νεκροί

Αυξήθηκε σε σχεδόν 26.000 ο απολογισμός των θυμάτων από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.

Στην Τουρκία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΑFAD) ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου πως έχουν επιβεβαιωθεί 22.327 θάνατοι από τους σεισμούς.

Ο απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τις 3.500 στη Συρία, όπου τα επίσημα στοιχεία δεν έχουν επικαιροποιηθεί από την Παρασκευή.

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/akarpes-i-erevnes-tis-emak-gia-tin-24xroni-a8litria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .