Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για τις 9 Απριλίου - Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες από το Μαξίμου

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για τις 9 Απριλίου - Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες από το Μαξίμου

Η Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή η 9η Απριλίου, είναι τελικά η ημερομηνία που προκρίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Η απόφαση είναι ουσιαστικά ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επισημαίνουν αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, ο οποίος μάλιστα έχει δρομολογήσει και τις κινήσεις που θα προηγηθούν της επίσημης προκήρυξης των εκλογών. 

Αναλυτικότερα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν δύο υπουργικά συμβούλια στα οποία θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις και θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία θα ζητηθεί η διάλυση της Βουλής για να ακολουθήσει η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου όπου και θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ,  η οποία με πράξη υπουργικού συμβουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Απριλίου.

Το δεύτερο κατά σειρά υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου και θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα καθώς αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημέρα των εκλογών που ουσιαστικά έχει  «κλειδώσει» για τις 9 Απριλίου. Μάλιστα θα το πράξει είτε εντός της συνεδρίασης, είτε με τηλεοπτικό του διάγγελμα στις 9 ή τις 10 Μαρτίου κι ακολούθως θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία θα υποβάλλει αίτημα ζητήσει διάλυσης της Βουλής. Την επόμενη ημέρα θα τοιχοκολληθεί το προεδρικό διάταγμα στη Βουλή που θα ορίζει την διάλυση της και ταυτοχρόνως θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος που θα κρατήσει 30 ημέρες, ήτοι από τις 10 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου. 

Ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου θα  αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου πολιτεύεται στην Φθιώτιδα. Παράλληλα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, θα ενισχύσει ενεργά τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα θα αναλάβει, επίσης, την κινητοποίηση των ομογενών με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, είτε για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους όσοι εγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είτε για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα, κάτι που δείχνει εξαιρετικά πιθανό, ούτε υπάρξει περίπτωση να προκύψει νέα κυβέρνηση μέσω συνεργασιών, τότε μέχρι την διεξαγωγή των νέων εκλογών που ημερολογιακά θα πάνε για τις 21 Μαΐου, υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα διατελέσει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

 https://www.zougla.gr/politiki/article/klidosan-i-ekloges-gia-tis-9-apriliou---ti-lene-i-teleftes-plirofories-apo-to-maksimou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .