Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια λυχνία θερμότητας για να κρατήσει τα κουνέλια ζεστά

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια λυχνία θερμότητας για να κρατήσει τα κουνέλια ζεστά

Olivia_Hoover | Αρχισυντάκτης | E-mail

Ενώ τα κουνέλια έχουν ποικίλες προσαρμογές που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν τις ψυχρές χειμερινές θερμοκρασίες, είναι ευαίσθητοι σε υποθερμία εάν η θερμοκρασία του σώματος πέσει πολύ χαμηλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νεαρά ζώα, τα οποία στερούνται το μεγαλύτερο μέρος των ενηλίκων και μπορούν να πεθάνουν από την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι λαμπτήρες θερμότητας μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε κάποια ασφάλεια έναντι της υποθερμίας,

αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του κουνελιού σας ή η ανάφλεξη φωτιάς.

Στην άγρια ​​φύση, τα κουνέλια χρησιμοποιούν πυκνοκαταβύθιση για να αποφύγουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. πίστωση: nadjarider / iStock / Getty Images

Θερμοκρασία δωματίου κουνελιού

Τα κουνέλια διατηρούν συνήθως θερμοκρασίες σώματος μεταξύ 101,5 και 103 μοίρες. Αν η θερμοκρασία του πυρήνα πέσει κάτω από τους 100 βαθμούς, μπορεί να αρρωστήσουν. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε στα κουνέλια σας συμπληρωματική ζέστη, να τα μετακινήσετε μέσα ή να κάνετε άλλα βήματα για να τα διατηρήσετε κάθε φορά που η θερμοκρασία πέσει κάτω από 40 μοίρες. Ωστόσο, είναι πάντα σημαντικό να αποφευχθεί η υπερθέρμανση των κουνελιών, οι οποίοι μπορεί να καταπονηθούν ή να νοσήσουν σε θερμοκρασίες πάνω από 85 μοίρες.

Λαμπτήρες θερμότητας, βολβοί και εξοπλισμός παρακολούθησης

Τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων φέρουν φωτιστικά φωτισμού που λειτουργούν καλά για θέρμανση κουνελιών. Επειδή είναι πολύ σημαντικό να παρέχετε θερμότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιλέξτε έναν κόκκινο λαμπτήρα ή έναν κεραμικό πομπό θερμότητας, ο οποίος δεν παράγει ορατό φως, για να αποφύγετε να τονίζετε το κουνέλι σας με μια ασυνήθιστη περίοδο φωτογραφίας. Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο εσωτερικού-εξωτερικού χώρου για την παρακολούθηση των θερμοκρασιών του οικοτόπου. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν θερμοστάτη, ο οποίος θα ανάβει και θα σβήνει το φως για να διατηρεί μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία.

Θερμική κλίση

Μπορείτε να αποφύγετε την υπερθέρμανση του κουνελιού σας ενσωματώνοντας μια θερμική κλίση, πράγμα που σημαίνει ότι η μία πλευρά του περιβλήματος του θα πρέπει να είναι ζεστή και η άλλη πλευρά του περιβλήματος θα πρέπει να παραμείνει σχετικά δροσερή. Αυτό θα επιτρέψει στο κουνέλι να κινηθεί γύρω από το κλουβί όπως είναι απαραίτητο για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Οι θερμικές κλίσεις είναι εύκολο να επιτευχθούν απλά τοποθετώντας τη λάμπα θέρμανσης πάνω από το ένα άκρο ή τη γωνία του οικοτόπου.

Ασφάλεια φωτιάς και θερμότητας

Να δίνετε πάντα προσοχή όταν χρησιμοποιείτε λαμπτήρες θερμότητας κοντά σε κλουβιά κουνελιών για την πρόληψη των πυρκαγιών. Τα υποστρώματα χαρτιού και άχυρου είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Συνδέστε τους λαμπτήρες θερμότητας καλά πάνω από το κλουβί του κουνελιού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσει. Κρατήστε τη λάμπα τουλάχιστον 24 ίντσες μακριά από το δάπεδο του κλωβού για να βεβαιωθείτε ότι τα κουνέλια δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη λάμπα. Για πρόσθετη ασφάλεια, χρησιμοποιείτε λαμπτήρες θερμότητας που διαθέτουν μεταλλικούς κλωβούς γύρω από τους λαμπτήρες.

Πρόσθετα οφέλη

Ένα από τα βοηθητικά οφέλη από τη χρήση ενός λαμπτήρα θερμότητας για να κρατάτε τα κουνέλια σας ζεστά είναι ότι μπορεί να αποτρέψει την κατάψυξη των λεκανών νερού. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι μεταλλικοί κροκόδειλοι είναι καλύτεροι από τα μπουκάλια για την παροχή νερού στα κουνέλια σας καθώς αντιστέκονται στο πάγωμα περισσότερο. Τοποθετήστε το δοχείο κοντά στην άκρη της περιοχής που θερμαίνεται από τη λάμπα. Προσέξτε να μην ζεστάνετε το νερό πάρα πολύ, καθώς τα κουνέλια δεν πίνουν ζεστό νερό. Όταν τα κουνέλια σταματούν να πίνουν, σταματούν τη σίτιση, γεγονός που τους καθιστά επιρρεπή σε υποθερμία.

 • Θερμοκρασία δωματίου κουνελιού
 • Λαμπτήρες θερμότητας, βολβοί και εξοπλισμός παρακολούθησης
 • Θερμική κλίση
 • Ασφάλεια φωτιάς και θερμότητας
 • Πρόσθετα οφέλη

 •  

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.