Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20

Τι θα συμβεί μετά στον πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος – Η συνέχεια θα σας εκπλήξει

Η άνοιξη 2023 είναι η κρισιμότερη χρονική περίοδος όχι μόνο για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αλλά και συνολικά για την ανοιχτή πλέον σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ

Τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Αυτή είναι μία ερώτηση, που δεν απασχολεί μόνο εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πόλεμο αλλά και αναλυτές με εύστοχες ή άστοχες προβλέψεις στο μέτωπο του πολέμου στο ουκρανικό έδαφος.
Ένας από τους αναλυτές, που κατέγραψαν τις σημαντικότερες επιτυχίες στο μέτωπο των

προβλέψεων είναι ο Αμερικανός Brandon Smith.
Ήταν από τους πρώτους που προέβλεψε πως την άνοιξη του 2022 η Ρωσία θα επικεντρωθεί στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και στον πλήρη έλεγχο του Donbass.
Επίσης αποκάλυψε πως δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου επιχειρούν στην Ουκρανία, κάτι που αποδεικνύεται από τις σύγχρονες τακτικές που ακολουθούνται στις ενέδρες στα ρωσικά άρματα μάχης.
Επιπλέον ήταν εκείνος, που προέβλεψε ότι η Ρωσία θα στραφεί στην καταστροφή των ουκρανικών υποδομών.
Τώρα ο ίδιος αποκαλύπτει, πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει επιλέξει μία τακτική φθοράς.
Με στοχευμένα χτυπήματα σχεδιάζει να απωθήσει τον άμαχο πληθυσμό από τις μεγάλες πόλεις ή εξ ολοκλήρου από τη χώρα.
Γιατί είναι πολύτιμο αυτό για τον Putin; Διότι λιγότεροι άμαχοι σημαίνει μικρότερη πιθανότητα σοβαρών παράπλευρων ζημιών κατά τη διάρκεια της νέας επιθετικής προσπάθειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή αυτή την άνοιξη, κατά τον Smith.

Η κρίσιμη άνοιξη του 2023

Σύμφωνα με τον έγκυρο αναλυτή με τις εύστοχες προβλέψεις, η άνοιξη είναι η πιο κατάλληλη εποχή για το επόμενο βήμα της Ρωσίας, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες για τις μετακινήσεις των στρατευμάτων.
Η επίθεση απαιτεί ταχύτητα.
Ήδη υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες μετακινήσεις στρατευμάτων και κοινή εκπαίδευση στη Λευκορωσία, έναν πιστό σύμμαχο της Μόσχας σε κοντινή απόσταση από το Κίεβο.
Η συγκέντρωση στρατευμάτων στη Λευκορωσία ενισχύεται από μια πρόσφατη δήλωση του Λευκορώσου προέδρου Alexander Lukashenko, ο οποίος προειδοποίησε ότι ακόμη και ένας στρατιώτης του αντίπαλου στρατοπέδου που διασχίσει τα σύνορα της χώρας θα οδηγήσει στην πλήρη εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

Η Λευκορωσία

Με άλλα λόγια, η Λευκορωσία πρόκειται να ενταχθεί σε μια ρωσική επίθεση με τους 60.000 στρατιώτες και τους 300.000 εφέδρους.
Το να περικυκλώσεις το Κίεβο από τα βόρεια θα ήταν παιδικό παιχνίδι, σύμφωνα με τον Smith,
Η Ρωσία επί του παρόντος έχει εμπλακεί σε αντεπιχειρήσεις στα ανατολικά αλλά ο αναλυτής εικάζει πως αυτό γίνεται για να αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό χτύπημα, που θα έλθει από τη Λευκορωσία.
Η Ρωσία μείωσε τις επιθέσεις πυροβολικού της κατά 75%, γεγονός που υποδηλώνει τη συγκέντρωση πυρομαχικών για μια επιθετική επιχείρηση.

Ρωσική συντήρηση δυνάμεων

Οι βομβαρδισμοί πυραύλων της Ρωσίας ήταν επίσης πολύ περιορισμένοι και αυτό δεν συμβαίνει επειδή, μειώνονται τα αποθέματά της, όπως ισχυρίζεται η Δύση.
Στον περιορισμό εντάσσονται και οι τελευταίας τεχνολογίας υπερηχητικοί πύραυλοι, που έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο τρεις φορές για βασικούς στόχους.
Η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει την πλειοψηφία των αεροπορικών δυνάμεών της και τα μεγαλύτερα drones στην Ουκρανία.
Μια πρόχειρη μελέτη των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων θα πρέπει να πει σε οποιονδήποτε ότι ο Putin συγκρατείται και πάλι, το πιθανότερο για να αποφύγει μαζικές απώλειες αμάχων.
Οι κύριοι στρατιωτικοί αναλυτές συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η Λευκορωσία είναι «απλώς μια προσποίηση».
«Ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων είναι περιορισμένη, ότι η Ρωσία δεν έχει τους πόρους για μια νέα επίθεση και ότι η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο.
Το γεγονός ότι αυτοί οι αναλυτές έκαναν σταθερά λάθη τον περασμένο χρόνο μου λέει ότι ΟΛΑ αυτά τα στοιχεία πρόκειται να συμβούν», τονίζει ο Brandon Smith.

Τι ακολουθεί

Το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά από αυτό;
Τι συμβαίνει όταν η Ρωσία κατακτήσει σημαντικό έδαφος στην Ουκρανία παρά τις εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια του ΝΑΤΟ, προηγμένους οπλισμούς, πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας και «συμβούλους» των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος;
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είχαν διαμηνύσει ότι μια απώλεια στην Ουκρανία δεν είναι αποδεκτή.
Δηλαδή η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα κλιμακώσει τη συγκρουσιακή διάθεση με τη Ρωσία.
Είναι δύσκολο να πούμε ακόμη τι θα συνεπαγόταν αυτό – αλλά η Ρωσία έχει ήδη ξεπεράσει όλες τις κυρώσεις και τις οικονομικές τακτικές που εφαρμόζει η Δύση με τη βοήθεια εμπορικών εταίρων όπως η Κίνα και η Ινδία. Επέζησε ακόμα και όταν αποσυνδέθηκε από το δίκτυο SWIFT.
Η κλιμάκωση θα πρέπει να συνεπάγεται άμεση επαφή.
«Πιστεύω ότι η Ουκρανία είναι μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης αλυσιδωτής αντίδρασης.
Με το ΝΑΤΟ αποδυναμωμένο μετά την ρίψη δισεκατομμυρίων χρημάτων στην Ουκρανία μαζί με μια μεγάλη προμήθεια όπλων, μου φαίνεται προφανές ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μια άλλη σύγκρουση αλλού, στην οποία το ΝΑΤΟ δεν θα είναι καλά εξοπλισμένο να ανταποκριθεί.
Η Κίνα είναι σε ιδανική θέση και κατάσταση για να εισβάλει στην Ταϊβάν, για παράδειγμα.
Η Ουκρανία ήταν ένα χρήσιμο φυτίλι αλλά όχι το μοναδικό», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .