Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27

Ο Κυριάκος (τώρα) ευλογεί τις Πρέσπες! Μέχρι και όφελος υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων βρίσκει στην επαίσχυντη Συμφωνία ο πρωθυπουργός

Τα  τότε  προεκλογικά  ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


Με ψεύδη και πρωτοφανή κυνισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες από την Κοζάνη, επιχείρησε να δικαιολογήσει την «κωλοτούμπα» που έκανε όσον αφορά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία εφαρμόζει κατά γράμμα, παρά όσα έλεγε.. πριν από τις εκλογές του 2019, μεταξύ των οποίων ότι θα ασκήσει και βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας ως μια μορφή πίεσης για να μην εφαρμοστεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα θεωρεί ότι στη συμφωνία υπάρχουν και πρόνοιες προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων!
Αυτή την ανακολουθία φαίνεται ότι η κυβέρνηση την πληρώνει στη βόρεια Ελλάδα, καθώς καταγράφει σχετικά χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Χθες, στη συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίες δεν έχουν έρθει στη Βουλή.

«Η θέση η δική μου δεν έχει αλλάξει και θέλω να θυμίσω ότι και προεκλογικά, όταν μιλούσα στη Βουλή, είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τις πτυχές της συμφωνίας που θεωρούσα ότι ήταν κατακριτέες. Είχα πει όμως ταυτόχρονα ότι, άπαξ και κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών, δεν είναι μια συνθήκη η οποία μπορεί να αλλάξει» είπε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε: «Παρακολουθούμε προσεκτικά την υλοποίησή της. Και, καθώς η γειτονική χώρα πια έχει μπει σε μια πορεία προσέγγισης προς την Ευρώπη -έχουν ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο το επιθυμούσαμε-, πρέπει να σας πω ότι έχουμε και διαπραγματευτικά όπλα ώστε να εξασφαλίσουμε ότι αυτές οι πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών, που εν πάση περιπτώσει είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων, θα υλοποιηθούν από τη γείτονα χώρα».

Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την Τουρκία. «Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία» τόνισε και πρόσθεσε: «Κρατώ τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα, καταλαβαίνω όμως και την επιφυλακτικότητα κάποιων ότι μπορεί να γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Ελπίζω και εύχομαι να μη γίνει αυτό».

newsbreak.gr 

 https://taxalia.blogspot.com/2023/02/blog-post_293.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .