Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ! ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ …”ΤΡΟΥΠΩΣΟΥΝ” ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ…

ΕΣΥ

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα πολύπαθα και υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας αναμένεται να μείνουν στον δρόμο, προκειμένου να αναλάβουν εργολάβοι, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει η ΠΕΟΔΗΝ, προσωπικό από τη φύλαξη, την καθαριότητα, την εστίαση και άλλους τομείς πρόκειται να απολυθούν, όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία «για την εγκατάσταση εργολάβων».

«Στη διάρκεια της πανδημίας, οι καθαρίστριες στις κλινικές κορονοιού, οι τραπεζοκόμες στη σίτιση των ασθενών, οι φύλακες στη τήρηση του πρωτοκόλλου εισόδου στα νοσοκομεία ασθενών και επισκεπτών και στη φύλαξη προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης. Και όμως επιβραβεύονται με την απόλυσή τους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί:

«Εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο δημόσιο για τις ίδιες εργασίες, με χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών των εργαζόμενων που απασχολούν. Δηλαδή οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται με συμβάσεις και λαμβάνουν από τα νοσοκομεία 600 με 700 ευρώ το μήνα θα αναγκαστούν να ζητήσουν δουλειά από τον εργολάβο και εάν τους προσλάβει για την ίδια εργασία με περισσότερες ώρες απασχόλησης θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα. Θα δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που θα δηλώνονται, θα υπογράφουν ότι έλαβαν 700 ευρώ και θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα. Θα κατατίθενται στη τράπεζα 700 ευρώ για να μην έχουν πρόβλημα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με απειλές μπράβων θα επιστρέφουν πίσω τα 400 ευρώ».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος: «Πολλά νοσοκομεία έχουν σε εξέλιξη διαγωνισμούς για εργολάβους και οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών. Δυστυχώς δεν δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση να διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης συμβασιούχου προσωπικού. Το υπουργείο Υγείας ανανεώνει τις συμβάσεις των 6.000 εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης με την υποσημείωση ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία για την εγκατάσταση εργολάβων που τρέχουν, απολύονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Σταδιακά αυτό συμβαίνει» αναφέρει και τονίζει:

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία να προλαμβάνουν προσωπικό στις εν λόγω υπηρεσίες συνάπτοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση. Αυτά που είπε ο Υπουργός σήμερα δεν εφαρμόζεται από πολλές διοικήσεις νοσοκομείων γιατί δεν έχουν κάτι γραπτώς όπως ισχυρίζονται. Δηλαδή να μην αναθέτουν σε εργολάβους τις υπηρεσίες στήριξης εάν είναι ακριβότεροι».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%95%ce%a7%ce%95%ce%99-%ce%91%ce%a6%ce%97%ce%a3%ce%95%ce%99-%ce%a4%ce%99%ce%a0%ce%9f%ce%a4%ce%91-%ce%9f%ce%a1%ce%98%ce%99%ce%9f-%ce%97-%ce%9c%ce%91%ce%a6%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%9f/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .