Σάββατο, Φεβρουαρίου 11

Μια ολόκληρη χώρα στο ξεπούλημα! Οι υπαίτιοι θα μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που δεν άφησαν τίποτε όρθιο! Ούτε πέτρα πάνω στην πέτρα...

Μια ολόκληρη χώρα στο ξεπούλημα! Οι υπαίτιοι θα μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που δεν άφησαν τίποτε όρθιο! Ούτε πέτρα πάνω στην πέτρα...

Νέος, πιο άγριος γύρος επέλασης στη λαϊκή κατοικία, τώρα.

Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, “λύνει τα χέρια” των funds και των εταιριών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών.

Μόνο που αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, αφού στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα αρπακτικά των fundς και σε συνέχεια στον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Για να μην ξεχνιόμαστε..

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει: Αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και πάει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να δικαιώσει κάποιον εργαζόμενο που πχ. είχε εργατικό ατύχημα και απαιτεί να του αποδοθούν τα αυτονόητα που του στερεί η εργοδοσία. Φυσικά ο Άρειος Πάγος εξέτασε το συγκεκριμένο νομικό πρόβλημα, με βάση τους ψηφισμένους νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στα funds.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, αλλά και των εγγυητών αυτών των ανθρώπων, που κυνηγιούνται από τις τράπεζες. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες για νομικά μπλοκαρίσματα ορισμένων μηνών. Καλούμε τους δανειολήπτες να έρθουν σε επαφή με το εργατικό κίνημα, ώστε μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς και εξώσεις. Είναι ανάγκη να σηκώσουμε τείχος απέναντι στα κοράκια. Το πρόβλημα με την ασυδοσία των τραπεζών και των funds είναι πολιτικό. Η πολιτική των τραπεζών και των μονοπωλίων πρέπει να ανατραπεί, από ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο θα υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να κάνουν νόμο το δίκιο μας, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως άλλωστε έχει κατατεθεί στην βουλή από τα συνδικάτα. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .