Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Πόνος στις αρθρώσεις: Αυτή η μέθοδος «χαρίζει» άμεση ανακούφιση - Τι απαντά εξειδικευμένος χειρουργός

  

Φωτογραφία από Karolina Grabowska

Δέκα χρήσιμες απαντήσεις, σχετικά με τη νέα μέθοδο που στηρίζεται στη χρήση παλμικών ραδιοσυχνοτήτων και ανακουφίζει τους ασθενείς από τους πόνους στις αρθρώσεις, δίνει ο Νικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης, εξειδικευμένος χειρουργός στην αναλγησία με παλμικές ραδιοσυχνότητες και Ορθοπαιδικός χειρουργός- τραυματιολόγος 

«Λύση» στον πόνο των αρθρώσεων, για τους ασθενείς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση δίνουν οι παλμικές ραδιοσυχνότητες, μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις, την πλάτη ή τον αυχένα μέσω διαδερμικής νευρόλυσης.

Ο Νικόλαος Εμμ. Τσιλιμιγκάκης, Ορθοπαιδικός χειρουργός- τραυματιολόγος στην Ευρωκλινική Αθηνών και Συμβεβλημένος ιατρός ΕΔΟΕΑΠ, εξειδικευθείς στην αναλγησία με παλμικές ραδιοσυχνότητες, απαντά σε όλες τις απορίες σας γύρω από αυτή τη μέθοδο, η οποία ανακουφίζει άμεσα, χωρίς παρενέργειες.

giatros

10 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για τις Παλμικές Ραδιοσυχνότητες

1. Σε ποιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη μέθοδο;

Στον τοπικό αρθρικό πόνο.

2. Ποιες είναι οι ενδείξεις;

Οι ενδείξεις είναι οι ακόλουθες: Αποτυχία συντηρητικών μεθόδων, όταν το χειρουργείο δεν είναι επιλογή για άλλους λόγους, και στο χρόνιο μετεγχειρητικό πόνο.

3. Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται στον ώμο, στο γόνατο, στο ισχίο, στη μέση και στον αυχένα.

4. Τι είδους κύματα χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη μέθοδο;

Η θεραπεία με ραδιοκύματα περιελάμβανε μέχρι τώρα τα συμβατικά ραδιοκύματα, τα cooled ραδιοκύματα και τα bipolar ραδιοκύματα. Oι παλμικές ραδιοσυχνότητες έρχονται vα εξαλείψουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των υπολοίπων.

5. Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία διαρκεί 10 – 40 λεπτά (ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους). Ο ασθενής είναι ξύπνιος και η θεραπεία γίνεται υπό τοπική αναισθησία και χρήση ακτινοσκοπικoύ μηχανήματος.

6. Πόσο γρήγορα ανακουφίζεται ο ασθενής;

Οι ασθενείς βλέπουν άμεση βελτίωση και τα οριστικά αποτελέσματα έρχονται 20 με 30 ημέρες μετά την εφαρμογή. Σε ποσοστό 10% – 20% οι ασθενείς έχουν το 100% της βελτίωσης άμεσα μετά την εφαρμογή των ραδιοκυμάτων και δεν χρειάζεται να περιμένουν 20 με 30 ημέρες.

7. Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία διαρκεί 1 έως 5 χρόνια και στο διάστημα αυτό μπορούν οι ασθενείς να γυμνάσουν τις μυϊκές ομάδες γύρω από την πάσχουσα περιοχή, ώστε όταν η αισθητικοί κλάδοι των νεύρων επανακινήσουν τη λειτουργία τους, να μην νιώθουν πόνο στην ίδια ένταση ή και καθόλου.

8. Γίνεται λήψη ή έκχυση κάποιων φαρμάκων;

Όχι. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα φάρμακο κατά την εφαρμογή της μεθόδου.

9. Υπάρχει αντένδειξη για κάποιους ασθενείς;

Όχι δεν υπάρχει αντένδειξη. Μπορεί να προχωρήσει στη θεραπεία όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να χειρουργηθεί και γενικά όποιος αντιμετωπίζει πόνους στις αρθρώσεις.

10. Μπορεί η μέθοδος να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία και σε ιατρεία;

Όχι. Η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί τη χρήση ειδικού μηχανήματος, το οποίο έχει προμηθευτεί ήδη η Ευρωκλινική Αθηνών. Απαιτεί επίσης ειδική εκπαίδευση.

 https://www.news4health.gr//ygeia/18654/ponos-stis-arthroseis-afti-i-methodos-xarizei-amesi-anakoyfisi-ti-apanta-ekseidikevmenos-xeirourgos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .