Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Ουκρανία: Έπιασαν υπουργό του Ζελένσκι με ένα εκατ. δολάρια στον καναπέ

Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το nexta βίντεο με χρήματα ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που έκρυβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, Oleksandr Myronyuk στον καναπέ του. Μάλιστα, ο ίδιος, κατάφερε να αθωωθεί στο δικαστήριο, που του επέστρεψε πίσω τα χρήματα.

Το βίντεο φέρεται τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Mironyuk φέρεται να προσκόμισε στο δικαστήριο ένα «ντοκουμέντο» που έλεγε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στον καναπέ δεν ήταν δικά του, αλλά του τα δάνεισε μια 86χρονη κάτοικος του Χάρκοβο, η Eleonora Duminsh. Σύμφωνα με το Pravda, το δικαστήριο επέστρεψε τα κατασχεθέντα χρήματα πίσω στον Mironyuk.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία ξεκίνησε την Τετάρτη ένα κύμα ερευνών στο στόχαστρο των οποίων είναι διοικήσεις, αξιωματούχοι και προσωπικότητες, ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο της πολεμικής προσπάθειας και της δυτικής βοήθειας.

Στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι «σήμερα (την Τετάρτη) οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας, το Κρατικό Γραφείο Ερευνών, το Γραφείο Οικονομικής Ασφάλειας και το Γραφείο του Eισαγγελέα πραγματοποίησαν δεκάδες έρευνες και άλλες ενέργειες σε διαφορετικές περιοχές και εναντίον διαφόρων προσώπων στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας».

«Θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε.


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα κάνει όσες αλλαγές απαιτούνται στο προσωπικό ώστε να παραχθεί η διαφθορά και τόνισε την ανάγκη το υπουργείο Άμυνας να είναι τίμιο.

https://www.aftodioikisi.gr/diethni/oykrania-epiasan-ypoyrgo-toy-zelenski-me-ena-ekat-dolaria-ston-kanape/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .