Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Ακλόνητη η εξουσία του Πούτιν, δεν έχει αντίπαλο στη Ρωσία

ΠΟΥΤΙΝ

Ακλόνητη παραμένει η εξουσία του Vladimir Putin εντός ρωσικών συνόρων, καθώς παρά τον δαπανηρό πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ακόμη κανέναν σοβαρό αντίπαλο για την εξουσία, σύμφωνα με πέντε ανώτερες ρωσικές πηγές που βρίσκονται κοντά στη λήψη αποφάσεων, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Με τις δημόσιες διαφωνίες να έχουν κατασταλεί, ο 70χρονος Ρώσος πρόεδρος δεν χρειάζεται να φοβάται τις προεδρικές εκλογές που έρχονται τον Μάρτιο του 2024.


Ο Vladimir Putin χαρακτηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια καμπή στην ιστορία κατά την οποία η Ρωσία στάθηκε επιτέλους απέναντι στη Δύση – αλλά ορισμένοι στην ελίτ φοβούνται ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα του σε μια μακρά και άκαρπη αφαίμαξη ζωών και πόρων.

Μακρύς και δαπανηρός ο πόλεμος για Ρωσία και Ουκρανία

Όταν ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, περίμενε να νικήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κερδίσει μια θέση στην ιστορία δίπλα στους τσάρους και να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μάθημα για την αναγέννηση της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Έκανε λάθος, σημειώνει το Reuters.
Ο πόλεμος έχει σκοτώσει ή τραυματίσει εκατοντάδες χιλιάδες και ο στρατός του αντιμετωπίζει τώρα μια ανθεκτική Ουκρανία που υποστηρίζεται από μια διευρυνόμενη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ανώτερη ρωσική πηγή με γνώση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων δήλωσε ότι οι ελπίδες του Putin να βελτιώσει τη φήμη του, διαψεύστηκαν.
«Μελλοντικά, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα και πιο δαπανηρά τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία», ανέφερε η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Οι οικονομικές απώλειες αυτής της κλίμακας δεν αξίζουν μερικά κατακτημένα εδάφη».

Η πηγή ανέφερε ότι πιστεύει ότι πολλοί από την ελίτ συμμερίζονται την άποψή του, αν και το να το πουν δημόσια θα προκαλούσε ταχεία τιμωρία.
Ο Putin λέει ότι η Μόσχα είναι εγκλωβισμένη σε μια υπαρξιακή μάχη με μια αλαζονική Δύση που θέλει να διαμελίσει τη Ρωσία και τους τεράστιους πόρους της – μια αφήγηση που η Ουκρανία και η Δύση απορρίπτουν.

Ωστόσο, παρ’ όλα τα γεωπολιτικά κύματα-σοκ που έχει προκαλέσει ο Putin, δεν έχει ακόμη κανέναν σοβαρό αντίπαλο για την εξουσία, σύμφωνα με πέντε ανώτερες ρωσικές πηγές που βρίσκονται κοντά στη λήψη αποφάσεων. Και με όλες τις δημόσιες διαφωνίες να έχουν κατασταλεί, ο 70χρονος δεν χρειάζεται να φοβάται τις προεδρικές εκλογές που έρχονται τον Μάρτιο του 2024.
Ωστόσο, οι στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες του πολέμου μπορεί να αντηχούν για αρκετό καιρό, σημειώνει η ανάλυση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .