Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουάσινγκτον για προσπάθεια δαιμονοποίησής της λόγω του ουκρανικού

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουάσινγκτον για προσπάθεια δαιμονοποίησής της λόγω του ουκρανικού

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τις δικές της ενέργειες για να τροφοδοτήσει την κρίση στην Ουκρανία με τους ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θεωρούμε τους υπαινιγμούς αυτού του είδους μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ρωσίας στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο σκοπός τέτοιων επιθέσεων από την Ουάσινγκτον είναι να δικαιολογήσει τις δικές της πράξεις για να τροφοδοτήσει την ουκρανική κρίση», σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το TASS.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε το Σάββατο, για πρώτη φορά τη Ρωσία ότι έχει διαπράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» από τότε που άρχισε την εισβολή της στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα "λογοδοτήσουν" για τις πράξεις τους.

Στην ομιλία που απηύθυνε στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η Χάρις έκανε μια ανατριχιαστική απαρίθμηση των ωμοτήτων που αποδίδονται στη Μόσχα, παραθέτοντας τους συστηματικούς βομβαρδισμούς αμάχων και κρίσιμης σημασίας υποδομών, τα βασανιστήρια και τους βιασμούς που αποδίδονται σε Ρώσους στρατιώτες, τις απελάσεις Ουκρανών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους.

«Έχουμε εξετάσει τις αποδείξεις, γνωρίζουμε τα νομικά πρότυπα και δεν υπάρχει αμφιβολία: είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», σημείωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.