Κυριακή, Φεβρουαρίου 5

Πέθανε ο συνθέτης Άκης Δαούτης

Πέθανε ο συνθέτης Άκης Δαούτης
 

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Άκης Δαούτης, ο οποίος μεταξύ άλλων, έβαλε την υπογραφή του στις μουσικές επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών, όπως ο «Δεκαπενταύγουστος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Ο γνωστός συνθέτης και μουσικός, με πλήθος εγχώριων αλλά και διεθνών συνεργασιών,

έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του.

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου του 1960, έκανε από μικρή ηλικία μαθήματα κλασικής κιθάρας ενώ αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε φυσικο-μαθηματικός σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο όπου έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές. Στα μουσικά δρώμενα μπήκε ενεργά το 1986.

Βραβεύτηκε για τη σύνθεσή του Solar Rain στο 15ο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη Μπουρζ της Γαλλίας, ενώ δύο χρόνια αργότερα το έργο του με τίτλο Into the Light προκρίθηκε από την διεθνή επιτροπή για τις Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες 1988 του Χονγκ Κονγκ.

Στην Ελλάδα διακρίθηκε για τις μουσικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις στον κινηματογράφο, με γνωστότερες εκείνες για τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Δεκαπενταύγουστος» (ερμηνεία: Γλυκερία) και «Από την άκρη της πόλης».

 

Ο Άκης Δαούτης άνηκε στην ιδρυτική ομάδα του Eλληνικού Συνδέσμου Συνθετών Hλεκτροακουστικής Mουσικής και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΣΗΜ και του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Από το 2005 ως το 2011 δίδαξε στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

https://www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/pe8ane-o-sin8etis-akis-daoutis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .