Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ - ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΣΕΡΙ
Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Στη φυλακή θα παραμείνει τελικά η Εύα Καϊλή η οποία βρέθηκε για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου. Η ακρόασή της ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Υπό κράτηση θα παραμείνει και ο Αντόνιο Παντσέρι, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τον έτερο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. Ωστόσο, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Η Εύα Καϊλή εκπροσωπείται πλέον από το νέο της δικηγόρο, τον Σβεν Μαρί - ο οποίος φέρει το προσωνύμιο «ο συνήγορος του διαβόλου» - και αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο. Η ακρόαση ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου στις 14.30 το μεσημέρι.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο νέος δικηγόρος της  επιβεβαίωσε πως ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους».

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος επεσήμανε ότι η ευρωβουλευτής «δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, μίλησε στο τέλος της διαδικασίας και υποστήριξε πως όλο αυτό της έχει στοιχίσει πολιτικά και επαγγελματικά καθώς έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που την έχει διαλύσει ως άνθρωπος.

Παράλληλα η υπεράσπισή της επανέλαβε ότι η κατάσταση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είναι δύσκολη καθώς είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και δε μπορεί να παραμένει υπό κράτηση.

Από την ακροαματική διαδικασία πέρασαν επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μάρκ Ταραμπέλα, καθώς και ο Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες. 

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/paramemi-sti-filaki-i-eva-kaili

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .