Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27

«Κόμμα Π.Πολάκη» προ των πυλών; – Το παρασκήνιο της «διαγραφής» του – Καθαιρέθηκε από Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρει με νόημα σε δήλωση του κόμματός του ο Κ.Βελόπουλος

«Κόμμα Π.Πολάκη» προ των πυλών; – Το παρασκήνιο της «διαγραφής» του – Καθαιρέθηκε από Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Παύλος Πολάκης καθαιρείται από Τομεάρχης Διαφάνειας και αναλαμβάνει την θέση ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην θέση του Ραγκούση, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.


 

«Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«O Παύλος Πολάκης θα είναι παρών στις επόμενες εθνικές εκλογές, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από κάποιο άλλο πολιτικό φορέα που θα θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους» αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του κόμματός του να τον «διαγράψει» από υποψήφιο βουλευτή και να τον καλέσει στο πειθαρχικό την ερχόμενη Τρίτη με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα.

Αιτία; Μια πολιτική δήλωση σε ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με σχεδόν όλες τις θέσεις που εξέφραζαν κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του Α.Τσίπρας για δικαστές και δημοσιογράφους προσκείμενους στη ΝΔ.

Και ειδικά μετά την καταδίκη του Ν.Παππά σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Ειδικό Δικαστήριο για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών που απέφερε στο κράτος το ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Ποιοι «καταδίκασαν» την δήλωσή του; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και -έμμεσα αλλά με σαφήνεια- ΣΥΡΙΖΑ!

Tα άλλα τρία κόμματα, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δεν καταδίκασαν το περιεχόμενο της δήλωσης με την Ελληνική Λύση να σημειώνει κάτι πολύ ενδιαφέρον:

«Η διαγραφή Πολάκη δείχνει υπόγεια συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

Η υπόθεση Πολάκη ο οποίος υπερασπίστηκε αυτά που ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόταν πριν 2-3 χρόνια για κρατική ΔΕΗ και κρατικοποίηση τραπεζών αποδεικνύει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η επίσκεψη Μπλίνκεν συνδεδεμένη με τη συνεκμετάλλευση και τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη οδηγούν μαθηματικά στην τρικομματική κυβέρνηση που τόσο καιρό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας συμμορφούμενος προς τις υποδείξεις Μπλίνκεν έκανε αυτό που θα έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης».

Εδώ, θα δούμε από τις εξελίξεις ότι ο Κ.Βελόπουλος, μάλλον έχει δίκιο. 

Ο δε Π.Πολάκης όμως δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δικό του πολιτικό δρόμο με την δημιουργία κόμματος και την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές: Η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απόψεις του. 

 pronews.gr στο Instagram

Αν του επιτρέψει φυσικά το Α’Τμήμα του Αρείου Πάγου την υποψηφιότητα του κόμματος. Η αντιπαλότητά του με την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» δεν θα μείνει χωρίς συνέχεια…

https://www.pronews.gr/pronews-tv/komma-p-polaki-pro-ton-pylon-to-paraskinio-tis-diagrafis-tou-kathairethike-apo-tomearxis-diafaneias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .