Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20

Πρόσκληση Ν.Ανδρουλάκη σε Α.Τσίπρα και λοιπά κόμματα: «Να κάνουμε κυβέρνηση απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη από την πρώτη Κυριακή»!

Η ΝΔ θα έχει απέναντί της 200 βουλευτές τουλάχιστον

Πρόσκληση Ν.Ανδρουλάκη σε Α.Τσίπρα και λοιπά κόμματα: «Να κάνουμε κυβέρνηση απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη από την πρώτη Κυριακή»!

Πρόσκληση προς τον Α.Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκης όπως και στα λοιπά κόμματα που θα εισέλθουν στην Βουλή με την διεξαγωγή των εκλογών με απλή αναλογική, για να σχηματίσουν κυβέρνηση απέναντι στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκης ώστε να μην χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές με ενισχυμένη αναλογική.

Με λίγα λόγια προτείνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα (αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα) κάτι εφικτό αφού η ΝΔ αναμένεται να κυμανθεί σε εκλογικά ποσοστά μεταξύ του 25-30% και να εκλέξει το πολύ 90 με 100 βουλευτές οπότε απέναντι της θα βρίσκονται 200 βουλευτές σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Τα κόμματα αυτά θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ, πιθανότατα το ΜεΡΑ24, πιθανότατα άλλα δεξιά κόμματα κ.λ.π.

Μάλιστα αν υποθέσουμε ότι η Ελληνική Λύση πιάνει ένα καλό ποσοστό, π.χ., της τάξης του 7% γιατί να μην συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας και να πάει σε δεύτερες εκλογές όπου θα μειωθούν κατά πάσα πιθανότητα τα ποσοστά της;

Οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά από την Ελληνική Λύση;

Συγκεκριμένα ο Ν.Ανδρουλάκης είπε: «Ο κύριος Τσίπρας έλεγε «Θα φέρω την απλή αναλογική γιατί είναι στο DNA της Αριστεράς». Από όσα χρόνια θυμάμαι την πολιτική οι εκπρόσωποι της Αριστεράς μιλούσαν για την απλή αναλογική.

Συγκεκριμένα ο Ν.Ανδρουλάκης είπε: «Ο κύριος Τσίπρας έλεγε «Θα φέρω την απλή αναλογική γιατί είναι στο DNA της Αριστεράς». Από όσα χρόνια θυμάμαι την πολιτική οι εκπρόσωποι της Αριστεράς μιλούσαν για την απλή αναλογική.

Και ενώ φέρνει την απλή αναλογική την οποία εγώ τολμώ να πω, ότι εμείς δεν ψηφίσαμε, ξαφνικά δεν μιλάει για κυβέρνηση της πρώτης Κυριακής, λέει δεν θα κάνω την κυβέρνηση των ηττημένων.

Τι σημαίνει αυτό; Πόσα ευρωπαϊκά κράτη έχουν τέτοιες κυβερνήσεις, δεν κρίνεται ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος. Αυτό κρίνεται στο bonus στην δεύτερη Κυριακή.

Στα ευρωπαϊκά κράτη λένε, «Ποιοι συμφωνούν με τα προγράμματά τους;». Πράσινοι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, στην Γερμανία παλαιότερα το CDU με το SPD.

Bγάζουν αυτές τις προγραμματικές τους συμφωνίες, δεν κάνουν ρουσφέτια μεταξύ τους.

Για μένα η απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να έχει μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας.

Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι η πιο χρήσιμη κυβέρνηση διότι θα είναι το μεγάλο εμπόδιο απέναντι στον καθεστωτισμό και την αλαζονεία που εκπορεύεται από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της πρώτης Κυριακής με απλή αναλογική με προγραμματικούς όρους, με υπουργεία «κολώνες» όπως γίνεται στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι το μεγάλο εμπόδιο και η προστασία του ελληνικού λαού, απέναντι στην αλαζονεία και τον καθεστωτισμό που βιώνουμε σήμερα και βιώσαμε το 2015-2019.»

Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι το μεγάλο εμπόδιο και η προστασία του ελληνικού λαού, απέναντι στην αλαζονεία και τον καθεστωτισμό που βιώνουμε σήμερα και βιώσαμε το 2015-2019.»https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/prosklisi-n-androulaki-se-a-tsipra-kai-loipa-kommata-na-kanoume-kyvernisi-apenanti-ston-k-mitsotaki-apo-tin-proti-kyriaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .