Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Έξαλλοι οι κτηνοτρόφοι: Αντιδράσεις για το μποϊκοτάζ του ΙΝΚΑ στα γαλακτομικά

Τις τιμές που πουλούν το γάλα και το τυρί τις έχουν φτάσει στο Θεό είναι αδύνατον να τα αγοράσουν μισθωτοί των 600 ευρώ και συνταξιούχοι των 400 ευρώ

Pouring milk from white plastic bottle into glass on blue

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι μετά την απόφαση της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝ.ΚΑ.) για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα για μία εβδομάδα. Η πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

 

Οι αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου είναι σφοδρές καθώς πρόκειται για μια κίνηση που

πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς κοπάδια «φεύγουν» σωρηδόν για τα σφαγεία, αφού οι κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλο λόγω του δυσβάστακτου κόστους παραγωγής, το οποίο έχει εκτοξευθεί κατά 40-50%.

Όπως επισημαίνουν ναι μεν έως τώρα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν φαίνεται να έχει απήχηση, όμως έτσι κι αλλιώς αποτελεί «χτύπημα» για τον κλάδο σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο, Αντώνης Τσίτσας τόνισε ότι «ως κτηνοτροφικός κλάδος είμαστε αντίθετοι στην κίνηση του ΙΝ.ΚΑ. Δεν είμαστε απέναντι στους καταναλωτές, είμαστε ενάντια στην αισχροκέρδεια. Αυτή τη στιγμή η κίνηση του ΙΝ.ΚΑ. δεν φαίνεται να έχει απήχηση στους καταναλωτές, όμως, αν ο κόσμος στην πορεία σταματήσει να αγοράζει τυροκομικά – γαλακτοκομικά, φανταστείτε τι θα γίνει στην αγορά. Ήδη «φεύγουν» κοπάδια σωρηδόν στα σφαγεία. Δεν αντέχουμε άλλο».

Ο κ. Τσίτσας πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή θα φέρει τη μείωση της ζήτησης και θα είναι η αφορμή για μείωση των τιμών παραγωγού στο γάλα, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κάνει μη βιώσιμες τις εκτροφές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλω να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή δεν είναι υποκινούμενη. Είμαστε στο πλευρό των καταναλωτών, αλλά γιατί δεν άρχισε το ΙΝ.ΚΑ. το μποϊκοτάζ από τα καύσιμα, το ρεύμα, τα λιπάσματα, τα φάρμακα κλπ;».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .