Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

Νέα έρευνα: Κολλύριο μπορεί να προλάβει την μυωπία από παιδική ηλικία

Πρόκειται για σταγόνες ατροπίνης που χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση των μυών των οφθαλμών και τη διαστολή της κόρης

Νέα έρευνα: Κολλύριο μπορεί να προλάβει την μυωπία από παιδική ηλικία

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, διαπιστώθηκε πως οι οφθαλμικές σταγόνες που χρησιμοποιούνται συνήθως πριν από τις οφθαλμολογικές εξετάσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την ανάπτυξη μυωπίας στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σταγόνες ατροπίνης που χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση των μυών των οφθαλμών και τη διαστολή της κόρης.

Η χρήση λοιπόν ενός κολλυρίου με χαμηλή συγκέντρωση ατροπίνης θα μπορούσε να αποτρέψει την μυωπία στα παιδιά, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μυωπία από παιδική ηλικία. Αυτός ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί πολύ μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, επειδή οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, κοιτάζοντας ηλεκτρονικές οθόνες.

Η μυωπία εμφανίζεται όταν ο βολβός του οφθαλμού επιμηκύνεται και το φως που εισέρχεται στο μάτι δεν φτάνει πλέον στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού.

Αυτό οδηγεί στην ανάγκη για γυαλιά ή φακούς επαφής, που λειτουργούν κατευθύνοντας σωστά το φως στον αμφιβληστροειδή.

Οι σταγόνες ατροπίνης εμποδίζουν τους ανθρώπους να δουν αυτό που είναι κοντά τους, είπε ο Nimesh Patel της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα. Είπε ότι δεν είναι ακριβώς γνωστό το πώς οι σταγόνες εμποδίζουν την μυωπία.

Ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ εξέτασαν 353 παιδιά ηλικίας 4-9 ετών. Έδωσαν σε μια ομάδα εικονικό φάρμακο, σε μια άλλη ομάδα χαμηλή δόση από τις σταγόνες και σε μια τρίτη ομάδα υψηλότερη δόση κάθε βράδυ για δύο χρόνια.

Όσοι έλαβαν την υψηλότερη δόση είχαν μικρότερη συχνότητα εμφάνισης μυωπίας και είχαν μικρότερη επιμήκυνση των βολβών των ματιών.

 pronews.gr στο Instagram

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η καθυστέρηση της εμφάνισης της μυωπίας, η οποία εξελίσσεται γρήγορα στους νέους, θα μπορούσε να την καταστήσει λιγότερο σοβαρή στην ενήλικη ζωή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .