Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

Βενετία: «Εξαφανίστηκε» το νερό από τα κανάλια – «Ασυνήθιστη η διάρκεια του φαινομένου»

 Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ειδικά στην μεταφορά των ασθενών

Βενετία: «Εξαφανίστηκε» το νερό από τα κανάλια – «Ασυνήθιστη η διάρκεια του φαινομένου»

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη έχει αλλάξει το πρόσωπο της Βενετίας.

Εδώ και πολλές ημέρες η άμπωτη που είναι ασυνήθιστα έντονη στην πόλη έχει εξαφανίσει κυριολεκτικά το νερό από τα κανάλια της, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην κίνηση των βαπορέτων αλλά και στις γόνδολες.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, συμβαίνει κάθε χρόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει η διάρκεια του, που αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ειδικά στην μεταφορά των ασθενών, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα πλωτά ασθενοφόρα δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους προκειμένου να παραλάβουν έναν ασθενή, αλλά ούτε και να τον μεταφέρουν σε μονάδες υγείας.

Οι εικόνες που μας έρχονται από την Βενετία δείχνουν το πόσο έχουν υποχωρήσει τα νερά μέσα στα κανάλια, με τις βάρκες και τις γόνδολες να παραμένουν αγκυροβολημένες και με τα αρχαία θεμέλια των κτιρίων να είναι ορατά ακόμη και κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού.

pronews.gr στο Instagram

Σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα, το χαμηλότερο επίπεδο της στάθμης των υδάτων στα κανάλια της Βενετίας σημειώθηκε το 1934, όπου το νερό υποχώρησε κατά 121 εκατοστά, όπως και το 1989 όπου το νερό υποχώρησε κατά 92 εκατοστά, ενώ το 2005 καταγράφηκε η μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου, αφού η άμπωτη διατηρήθηκε για 48 ολόκληρες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.