Δευτέρα, Φεβρουαρίου 6

Αγριεύουν τα πράγματα. Προοίμιο Κινεζικής πυρηνικής επίθεσης το αερόστατο;


Τα αερόστατα μεγάλου ύψους, όπως αυτό που η Κίνα πέταξε αυτή την εβδομάδα πάνω από στρατιωτικές βάσεις της των βόρειων πολιτειών, θεωρούνται βασική “πλατφόρμα παράδοσης” για μυστικά πυρηνικά πλήγματα στο ηλεκτρικό δίκτυο της Αμερικής, σύμφωνα με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών.


Τα κατασκοπευτικά αερόστατα, που χρησιμοποιήθηκαν από την Ιαπωνία για τη ρίψη βομβών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πλέον πολύ πιο εξελιγμένα,

μπορούν να πετάξουν σε ύψος έως και 200.000 ποδών, να αποφύγουν τον εντοπισμό και να μεταφέρουν μια μικρή πυρηνική βόμβα που, αν εκραγεί στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσε να κλείσει το δίκτυο και να εξαλείψει τα ηλεκτρονικά συστήματα σε μια περιοχή πολλών πολιτειών.Η απειλή των επιθέσεων με ηλεκτρομαγνητικό παλμό από αερόστατα είχε προειδοποιηθεί από μια επιτροπή του Κογκρέσου για τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό και μέσα στο στρατό πριν από αρκετά χρόνια.

Σε μια έκθεση του 2015 για το American Leadership & Policy Foundation, ο ταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας David Stuckenberg, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της χώρας στον τομέα του EMP, έγραψε εκτενώς για την απειλή που αποτελούν για την εθνική ασφάλεια τα μπαλόνια που μεταφέρουν βόμβες.

“Η χρήση ενός αερόστατου ως πλατφόρμα ΟΜΚ/ΜΜΕ θα μπορούσε να παρέχει στους αντιπάλους μια παλέτα επιλογών ύψους και ωφέλιμου φορτίου με τις οποίες θα μεγιστοποιούσαν τα επιθετικά αποτελέσματα κατά των ΗΠΑ”, έγραψε στην έκθεση.

“Ένα αερόστατο μεγάλου ύψους θα μπορούσε να σχεδιαστεί, να δημιουργηθεί και να εκτοξευθεί μέσα σε λίγους μήνες. Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει αρκετές εκατοντάδες κιλά οπλικού υλικού να μεταφερθούν σε ύψος”, πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, δήλωσε στο Secrets: “Η πρόσφατη υπέρπτηση των Ηνωμένων Πολιτειών με αερόστατο από την Κίνα είναι σαφώς μια προκλητική και επιθετική πράξη. Πιθανότατα ήταν ένα είδος δοκιμαστικής εκτέλεσης με σκοπό να στείλει ένα στρατηγικό μήνυμα στις ΗΠΑ.

Τώρα στον ιδιωτικό τομέα, ο Stuckenberg, ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας και επιστήμονας που ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας EMP του Υπουργείου Άμυνας και πρόεδρος του American Leadership & Policy Foundation, επισήμανε το “Σχέδιο Fugo” της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που στόχευε τις ΗΠΑ με βόμβες από αερόστατα ως παράδειγμα της απειλής. “Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά η Βόρεια Αμερική δεν έχει αντιμετωπίσει απειλή τέτοιας φύσης. Το Project FuGo στην Ιαπωνία χρησιμοποίησε αερόστατα για να μεταφέρει βόμβες με τους  ανέμους στον Ειρηνικό προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά”, δήλωσε στο Secrets.

Οι εμπειρογνώμονες του EMP έχουν προειδοποιήσει ότι η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Ιράν έχουν προγράμματα για να πλήξουν το δίκτυο των ΗΠΑ με όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού που θα έκοβαν το δίκτυο για ένα χρόνο ή και περισσότερο. Μια έκθεση του Κογκρέσου έχει προειδοποιήσει ότι μια διακοπή ρεύματος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατομμύρια θανάτους.

Ο Stuckenberg επικαλέστηκε την έρευνα του αείμνηστου Peter Pry, ο οποίος ήταν επικεφαλής μιας επιτροπής του Κογκρέσου για τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό και ανέφερε το ενδεχόμενο μιας επίθεσης με αερόστατο.

Έγραψε στην έκθεση: “Ο Peter Pry, πρώην αναλυτής της CIA και μέλος της Επιτροπής του Κογκρέσου για την αξιολόγηση της απειλής των Ηνωμένων Πολιτειών από επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό, δήλωσε: “Φανταστείτε τις συνέπειες μιας επίθεσης με ηλεκτρομαγνητικό παλμό που καταστρέφει ηλεκτρονικά συστήματα με την ταχύτητα του φωτός μέσα σε ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικού παλμού με ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Το Ανατολικό Δίκτυο παράγει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ και υποστηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού”. Ο Pry σημειώνει επίσης: “Ουσιαστικά οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα πυροδοτηθεί οπουδήποτε πάνω από το Ανατολικό Δίκτυο θα καταρρεύσει ολόκληρο το Ανατολικό Δίκτυο, όχι μόνο την περιοχή εντός του πεδίου EMP, λόγω των αλυσιδωτών βλαβών που θα διαδοθούν προς τα έξω”.

Ο Stuckenberg κατέληξε στο έγγραφό του: “Στην περίπτωση του ΗΜΠ, οι συνέπειες της αποτυχίας πρόβλεψης ΟΛΩΝ των τρόπων παράδοσης εντός της εμβέλειας ενός ευφάνταστου εχθρού θα μπορούσαν να είναι άμεσες και εκτεταμένες. Ως θεματοφύλακες του μέλλοντος του έθνους μας, οι σχεδιαστές δεν πρέπει να αφήσουν καμία πέτρα αναποδογυρισμένη στην προσπάθεια να στερήσουν από τους εχθρούς της Αμερικής στρατιωτικές επιλογές χαμηλού κόστους, χαμηλής τεχνολογίας και υψηλών συνεπειών”.

Η Κίνα έχει δηλώσει ότι το αερόστατο που πετάει πάνω από τη Μοντάνα είναι ασφαλές και δεν αποτελεί απειλή. Το Πεντάγωνο έχει αποκρούσει τις εκκλήσεις να το καταρρίψει επειδή θα μπορούσε να αποτελέσει ζήτημα ασφάλειας για τους από κάτω του.

Πηγή: Washington Examiner

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/agrievoun-ta-pragmata-prooimio-kinezikis-pyrinikis-epithesis-to-aerostato/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=agrievoun-ta-pragmata-prooimio-kinezikis-pyrinikis-epithesis-to-aerostato

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .