Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

Η ώρα του απολογισμού


Η ώρα του απολογισμού

Για όλους έρχεται κάποτε αυτή η ώρα, η ώρα μηδέν.

Η στιγμή που πρέπει να σταθείς μπρος στον καθρέφτη σου, και να κοιτάξεις κατάματα τον εαυτό σου..

Ενώπιος, Ενωπίω

Η ώρα της αλήθειας ..η στιγμή της εξομολόγησης ..

Ο καθρέφτης είναι το τέλμα όπου λιμνάζουν όλες οι ψυχικές μας αναδρομές, σ ‘αυτή εδώ τη πλάκα γράφουμε και σβήνουμε κατά καιρούς όνειρα και επιθυμίες απ' τα μικρά μας χρόνια , με την ευχή και την ελπίδα να πραγματοποιηθούν .

Κι όλο και σβήνουμε και κάτι στη πορεία...όνειρα που δεν εκπληρώθηκαν, διαδρομές που οραματιστήκαμε και που ποτέ δε τις διαβήκαμε.

Σκιές παγιδευμένες στο παγερό χωροχρόνο με κλειστό το μονοπάτι , σκέψεις που μάταια ψάχνουν τρόπο διεξόδου..

Έρχονται συχνά μπροστά στα μάτια μας άυλες, άχρονες, φιγούρες ξεθωριασμένες γυάλινες αντανακλάσεις μπρος στον καθρέφτη της ψυχής μας ... που μας εκλιπαρούν να τις ελευθερώσουμε απ' τα σκουριασμένα γρανάζια του χρόνου ..

Εκείνη τη στιγμή στέκεις σε σταυροδρόμι κοιτάζοντας το παρελθόν και το μέλλον, υπολογίζεις την διαδρομή που έχεις διανύσει με τη διαδρομή που έχεις μπροστά σου , πόση χρονική απόσταση σου μένει ακόμη... κι αν σε παίρνει να βάλεις καινούργιους στόχους για να συνεχίσεις το ταξίδι προς το άγνωστο που άλλοι αποφάσισαν για σένα!

Σταματάς θέλεις δε θέλεις σε κάποια χρονική στροφή όταν βλέπεις κόκκινη κάρτα πορείας... τότε είναι που επιβάλλεται να κάνεις απολογισμό ζωής... σου το επιβάλλουν οι περιστάσεις..

Την ώρα εκείνη με γυμνή ψυχή καλείσαι να σταθείς μπρος στο είδωλό σου, να σταθείς απέναντι σου για να κρίνεις και να κριθείς αυστηρά με τον εαυτό σου!! Αυτή η εξομολόγηση είναι ιερή είναι πιο αγνή κι από την εξομολόγηση προς τον Θεό σου...γιατί από την ψυχή σου δεν μπορείς να κρύψεις και να κρυφτείς!

Μαρίζα Τσιτμή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .