Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Ξυπνήστε Έλληνες οι μαφιόζοι Ιδιωτικοποιούν και τα Μουσεία τον πολιτισμό της Χώρας μας, κανείς όμως δεν μιλά !

Το 'πε και το 'κανε ο Μητσοτάκης τα δίνει όλα στο συνάφι του σε εργολάβους. Νοσοκομεία, Μουσεία,  με διαδικασίες… εξπρές που φέρνει στη βουλή. Ακούσατε να το αναφέρει αυτό η αντιπολίτευση ; Όχι βέβαια γιατί είναι όλοι ίδιοι, απ' το ίδιο πανί κομμένοι . Ούτε ένας πολιτικός δεν βρίσκεται απ' την Νέα Φαυλοκρατία να αντισταθεί στα τρελά σχέδια του Κούλη. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την έντονη κινητοποίηση των εργαζομένων στα μουσεία µε ενυπόγραφες επιστολές προς τον πρωθυπουργό, των σωματείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της πλειονότητας των µελών ∆ΕΠ των τμημάτων Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Ελλάδας, αλλά και αρχαιολόγων από ΑΕΙ, μουσεία και ερευνητικά ινστιτούτα του εξωτερικού.


Ιδιώτες, χορηγοί και εργολάβοι

Ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει µετά την παρουσίαση του σχεδίου νόµου για τα µουσεία από τη Λίνα Μενδώνη  ότι θεωρεί «πολύ σηµαντική την παρέµβαση του υπουργείου Πολιτισµού, η οποία αφαιρεί γραφειοκρατία και προσθέτει αυτοτέλεια στα µουσεία µας όπως έχει ήδη συµβεί µε το Μουσείο της Ακρόπολης»Η κυβέρνηση επιστρατεύει το επιχείρηµα ότι µε αυτές τις κινήσεις θα ανακουφιστεί ο προϋπολογισµός, ωστόσο υπάρχουν βάσιµοι φόβοι ότι τελικά θα επιβαρυνθεί, ειδικά από τις παχυλές αµοιβές των µελών διορισµένων διοικήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .