Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ απαγορεύει τα μη «πατριωτικά» ονόματα

 Επέβαλλε σε όλες τις γυναίκες της χώρα που έχουν το ίδιο όνομα με την 10χρονη κόρη του να το αλλάξουν!

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ απαγορεύει τα μη «πατριωτικά» ονόματα

Το 2014, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας επέβαλε σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν το ίδιο (πολύ κοινό) όνομα με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να το αλλάξουν.

Τώρα, ο Κιμ επέβαλλες σε όλες τις γυναίκες της χώρα που έχουν το ίδιο όνομα με την 10χρονη – περίπου – κόρη του, Γιου Αε (Ju Ae) να το αλλάξουν.

Η Γιου Αε προορίζεται για διάδοχος του Κιμ και μελλοντική ηγέτης της Βόρειας Κορέας και –

σύμφωνα με την πολιτική της χώρας στο ζήτημα αυτό – ως ένδειξη σεβασμού, κανείς κοινός θνητός δεν επιτρέπεται να έχει το ίδιο όνομα με τον ανώτατο άρχοντα.

Η Γιου Αε προορίζεται για διάδοχος του Κιμ και μελλοντική ηγέτης της Βόρειας Κορέας και – σύμφωνα με την πολιτική της χώρας στο ζήτημα αυτό – ως ένδειξη σεβασμού, κανείς κοινός θνητός δεν επιτρέπεται να έχει το ίδιο όνομα με τον ανώτατο άρχοντα.

Πρόσφατα, το καθεστώς διέταξε επίσης εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είχαν «πατριωτικά ονόματα» να τα αλλάξουν, είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι πολίτες της Βόρειας Κορέας υποχρεούταν να φέρουν ονόματα σύμφωνα με την ιδεολογία του κομμουνιστικού καθεστώτος – ακόμα και πιο… στρατιωτικα΄- όπως ως Chung Sim (πίστη), Chong Il (όπλο), Pok Il (βόμβα) ή Ui Song (δορυφόρος).

Τα τελευταία χρόνια αυτή η πολιτική χαλάρωσε και οι άνθρωποι έδιναν στα παιδιά τους πιο… γενικά και ανάλαφρα ονόματα όπως Ri (αγαπημένος), So Ra (κογχύλι) και Su Mi (σούπερ ομορφιά).

Τον περασμένο Νοέμβριο όμως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι τα ονόματα αυτά διαφθείρουν τον λαό και μοιάζουν με αυτά της Νότιας Κορέας (!) και έδωσε εντολή να τα αλλάξουν.

pronews.gr στο Instagram

Σύμφωνα με το καθεστώς, πολλά από τα ονόματα που τελειώνουν σε μαλακά φωνήεντα αντί για τα σκληρότερα σύμφωνα, μοιάζουν περισσότερο με ονόματα που δίνονται σε παιδιά στη Νότια Κορέα – γεγονός που μπορεί να αγγίζει και τα όρια της προδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .