Τετάρτη, Φεβρουαρίου 1

ΑΚΚΕΛ: Οι ΗΠΑ όχι μόνο θα δώσουν F-16 στην Τουρκία, αμφισβητούν και την Ελληνική κυριαρχία 30 νησιών

«Η έκθεση του Κογκρέσου αμφισβητεί την κυριότητα 30 κατοικημένων νησιών της Ελλάδας και τις περισσότερες βραχονησίδες»

ΑΚΚΕΛ: Οι ΗΠΑ όχι μόνο θα δώσουν F-16 στην Τουρκία, αμφισβητούν και την Ελληνική κυριαρχία 30 νησιών

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία και την ευθυγράμμιση των ΗΠΑ στις τουρκικές διεκδικήσεις για τα νησιά του Αιγαίου:

Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί στην ετήσια έκθεση του Κογκρέσου όχι μόνο συμφωνούν στο να δοθούν στην Τουρκία αναβαθμισμένα F-16 με τον όρο να μην επιχειρούν πάνω από νατοϊκό έδαφος (σημειωτέον εκτός της Κρήτης το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί κανένα άλλο νησί νατοϊκό έδαφος).

Το χειρότερο όμως είναι ότι η έκθεση του Κογκρέσου αμφισβητεί την κυριότητα 30 κατοικημένων νησιών της Ελλάδας και τις περισσότερες βραχονησίδες, με αυτό τον τρόπο αμφισβητεί κάθε παραβίαση εναέριου χώρου από πλευράς Τουρκίας. Η αμφισβήτηση αυτή της κυριότητας των νησιών θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε όποιο διεθνές δικαστήριο που θα μπορεί να μας σύρει η Άγκυρα.

Επικίνδυνα περίεργο είναι το γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις και να προβεί σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας. Ακόμη πιο περίεργη η σιωπή των κοινοβουλευτικών αλλά και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

 pronews.gr στο Instagram

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας της κλίκας των Μητσοτάκηδων; Το πόσο φίλοι μας είναι οι Αμερικανοί, οι Έλληνες το έχουν ζήσει στο πετσί τους.

 https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/akkel-oi-ipa-oxi-mono-tha-dosoun-f-16-stin-tourkia-amfisvitoun-kai-tin-elliniki-kyriarxia-30-nision/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .