Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27

Η επικείμενη “διαγραφή” Πολάκη,μπορεί να είναι το game changer γεγονός για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η επικείμενη “διαγραφή” Πολάκη, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μπορεί να είναι το game changer γεγονός για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν καλά ότι ακόμα και να βρίσκονται πολύ κοντά με την ΝΔ, η “σημιτική” πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ δεν θα επέτρεπε την μετεκλογική συνεργασία. Από την άλλη βλέπουν ότι υπάρχει μια μερίδα ψηφοφόρων που συνεχίζει να είναι “θυμωμένη” με τον Τσίπρα και την τότε (2015-19) διακυβέρνηση του.
 
Είναι εκείνοι που θα ήθελαν την “σύγκρουση” με την ολιγαρχία και έναν πιο οξύ πολιτικό λόγο απέναντι σε μια ΝΔ, που με θράσος σε σχέση με τα πεπραγμένα της, κουνάει το δάχτυλο σε όσους της θυμίζουν ότι είναι η κύρια πολιτική παράταξη που οδήγησε τη χώρα στα βράχια.
 
Όσο και να ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, στοιχηματίζω ότι ο Πολάκης δεν …τρελάθηκε ξαφνικά.
 
Ήξερε ότι η ανάρτηση θα προκαλέσει σεισμό και θα φέρει σε πολύ “δύσκολη θέση” τον Τσίπρα, αφού η ΝΔ και όλα τα ΜΜΕ θα ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. Θα είναι ευφυής η “διάσπαση” λίγο πριν τις εκλογές…(αν είναι μελετημένη όπως ισχυρίζομαι)...
 
Ο “διαγραφείς” αλλά πάντα ενεργός πολιτικά Πολάκης, μπορεί σχετικά εύκολα να χρησιμοποιήσει ένα από τα πολλά κόμματα της “ριζοσπαστικής αριστεράς”, να μπει επικεφαλής και να καταρτίσει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο Πολάκης είναι σφόδρα αντιπαθής στην ΝΔ και… απλά αντιπαθής σε συντηρητικούς ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς. Αντίθετα ο Κρητικός, έχει πολλές συμπάθειες στους ψηφοφόρους - οπαδούς του “σκληρού πολιτικού ροκ”, που βγάζουν σπυράκια με την ΝΔ του Μητσοτάκη, αλλά δεν θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα…
 
Το ποσοστό ενός “κόμματος Πολάκη” (με έξυπνη στρατηγική), θα μπορούσε να είναι το “κλειδί” για τον απόλυτο εκλογικό αιφνιδιασμό…
 
(όπως έλεγε κι ένας “δάσκαλος” μου στην πολιτική επικοινωνία:
“Όταν χάνεις στο τάβλι εξαφάνισε τα ζάρια. Όταν χάνεις στην πολιτική εξαφάνισε τους λόγους”)...
 
Υ.Γ  Δεν ξέρω αν επαληθευτεί ένα τέτοιο σενάριο. Το βέβαιο είναι ότι θα ανακάτευε την τράπουλα...(και πάνω απ' όλα είναι εφικτό)...μπορεί να είναι μια "στημένη αποχώρηση".

 https://zeys-elaynon.blogspot.com/2023/02/game-changer.html?showComment=1677500453140#c4647129112090793771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .