Πέμπτη, Φεβρουαρίου 2

Το άλλοτε «Τσοβόλα, δώσ'τα όλα»: Tώρα έγινε: «Χατζηδάκη, δώσ’ τα όλα»!

Έτοιμος να μοιράσει 100ευρα αντί επικουρικών ενόψει εκλογικού στραπάτσου
«Χατζηδάκη, δώσ’ τα όλα»! Έτοιμος να μοιράσει 100ευρα αντί επικουρικών ενόψει εκλογικού στραπάτσου

Του Mr Don’t Look Up

Τι «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»… Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, που συνεχίζουν να δηλώνουν φίλοι του παρά το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα θύματα του σκανδάλου με τις υποκλοπές, να δείχνουν ότι είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ενός ισχυρού εκλογικού «στραπάτσου». Κάπως έτσι, λοιπόν, προκύπτει αβασάνιστα το: «Χατζηδάκη, δώσ’ τα όλα».

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, εμφανώς χωρίς σχέδιο και προϋπολογισμό εξαγγελίας, μπροστά στα -απ’ όσο φαίνεται- δύσκολα που έρχονται ενόψει εθνικών εκλογών, «πέταξε» ένα νέο «πυροτέχνημα». Κι όποιος «τσίμπησε», «τσίμπησε».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι περίπου 40.000 «απόμαχοι της εργασίας» που είναι σε αναμονή (για ένα, δύο ή και περισσότερα χρόνια) της έκδοσης των επικουρικών συντάξεων τους, για κάθε μήνα αναμονής θα λάβουν 100 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό, ακριβώς; Εάν, για παράδειγμα ένας δικαιούχος κύριας σύνταξης, ακόμη δεν έχει λάβει και την επικουρική και την αναμένει εδώ και 14 μήνες, αυτός θα λάβει συνολικά 1.400 ευρώ. Και όταν εκδοθεί η οριστική επικουρική του, το ποσό που θα έχει λάβει για προεκλογικούς λόγους, θα αφαιρεθεί από αυτό το οποίο θα δικαιούται βάσει του ποσού της σύνταξής του.

Ο υπουργός αρνείται ότι είναι προεκλογικό ένα «πυροτέχνημα»… καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα

Γιατί το μέτρο χαρακτηρίζεται σαν «προεκλογικό»; Αν και ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε ότι το «πυροτέχνημα» αυτό έχει χαρακτήρα προεκλογικό, τα δεδομένα που ο ίδιος ο υπουργός παρέθεσε μόνο στο συμπέρασμα αυτό παραπέμπουν. Όπως ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, το… «μέτρο» (λέμε τώρα…) αυτό θα έχει εφαρμογή μόνο για μια φορά!!

Το «100ευρω» για κάθε μήνα αναμονής της έκδοσης της επικουρικής θα το λάβουν πριν τις εκλογές (!) όσοι συνταξιούχοι θα παραμένουν στη λίστα με τις εκκρεμείς επικουρικές μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Ο αριθμός τους υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται στους/στις 40.000 δικαιούχους/ες. Το ποσό που ο καθένας και η καθεμία από αυτούς/αυτές θα δικαιωθούν βάσει των μηνών αναμονής για την έκδοση των επικουρικών τους, θα καταβληθεί μια φορά. Εφάπαξ. Κι αν συνεχίσουν, οι ίδιοι/ες συνταξιούχοι/ες να παραμένουν σε αναμονή και τους μήνες που θα ακολουθήσουν, αυτό φαίνεται να αφήνει αδιάφορο την κυβέρνηση, προφανώς επειδή οι εκλογές θα έχουν γίνει (άρα, δε θα χρειάζονται κι άλλα «τυράκια» για την εκλογική «φάκα»).

Θα έχει αποτέλεσμα το «αντίδωρο»;

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με κινήσεις που φανερώνουν πανικό ενόψει κάλπης (έναν πανικό που δε δικαιολογείται με βάση τα «ασφαλή», μέχρι στιγμής, δημοσκοπικά δεδομένα) μοιάζει σαν να παραδέχεται ότι, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις εκλογές του 2019, άφησε το τεράστιο πρόβλημα του μεγάλου χρόνου αναμονής για την έκδοση των επικουρικών, όπως το βρήκε, δηλαδή επί της ουσίας δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Για να «γλυκάνει», λοιπόν, τους συνταξιούχους, «τσάτρα πάτρα» ο κ. Χατζηδάκης φαίνεται σαν να σκέφτηκε: Δεν τους δίνω ένα «αντίδωρο» αντί των επικουρικών που θα έπρεπε να παίρνουν, μπας και «τσιμπήσουν» και μας ψηφίσουν;

Θα έχει αποτέλεσμα η «γαλαντομία» του κ. Χατζηδάκη; Ανάλογα «πυροτεχνήματα» ποτέ δεν ωφέλησαν κυβερνήσεις οι οποίες ήδη, πολιτικά, «έπνεαν τα λοίσθια». Αντιθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις οι συνταξιούχοι έλαβαν τα «αντίδωρα» και στη συνέχεια «μαύρισαν» όσους τους ενέπαιζαν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .