Κυριακή, Μαρτίου 26

Επιτροπή 12 κτηνιάτρων θα δει το λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Πάρκο

Ότι καλύτερο γι αυτό το πλασματάκι πρέπει να ζήσει

JH

Στα «χέρια» 12 κτηνιάτρων θα βρεθεί το λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε σε κάδο σκουπιδιών έξω από τις εγκαταστάσεις του Αττικού Πάρκου.

Το ζώο είναι πολύ ταλαιπωρημένο και αν και η κατάστασή του βελτιώνεται συνεχώς, παραμένει στο τραπέζι το σενάριο μεταφοράς του στο εξωτερικό.

Η φιλοζωική οργάνωση «Νέμεσις» σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο του ΥΠΕΝ, ενημερώνει ότι τη Δευτέρα θα οριστεί 12μελης επιτροπή κτηνιάτρων, που θα εξετάσει τα δεδομένα για την υγεία του άγριου ζώου.

Πιθανότατα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο άγριας ζωής του εξωτερικού, καθώς ήδη υπάρχουν προτάσεις ενδιαφέροντος για κάτι τέτοιο.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν δύο καθηγητές κτηνίατροι του ΑΠΘ, δύο από το τμήμα της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και άλλοι που προτάθηκαν.

Η 4 μηνών τίγρης πήρε το όνομα Χασίγια, που σημαίνει το κορίτσι που σηκώθηκε.

Αναμένονται οι διαγνώσεις από Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στα social media, στην τίγρη έχουν γίνει οι εξετάσεις σε εξειδικευμένο κτηνιατρικό κέντρο στην Αθήνα, αναμένονται οι διαγνώσεις από Ελλάδα, ένα κέντρο της Ευρώπης και ένα των ΗΠΑ, ενώ θα γίνει και συνάντηση Ελλήνων και ξένων κτηνιάτρων σχετικά με την πορεία της θεραπείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .