Κυριακή, Μαρτίου 12

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ: ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΝΔ – ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ!

ΛΙΝΑΤΣΑ

Συνεχίζονται οι λαϊκές αντιδράσεις για το προαναγγελθέν έγκλημα στα Τέμπη καθώς την Πέμπτη 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική αυτή τη φορά, πανεργατική απεργία, μετά από σχετικές αποφάσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνδικάτα, φορείς, και εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν νέο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στους υπαίτιους του εγκλήματος, με σαφές

αντικυβερνητικό πλαίσιο αιτημάτων, αλλά και κατά της ιδιωτικής εταιρείας που ελέγχει πλέον τους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Απεργιακή απόφαση στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Με ομόφωνη απόφαση των συνέδρων του 38ου Συνέδριου της ΓΣΕΕ που διεξάγεται σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική απεργία ύστερα από εισήγηση του απερχόμενου προέδρου της.

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία» ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».Η απόφαση ήρθε χωρίς διαφωνίες, καθώς όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν την απεργιακή πρόταση, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα δεδομένα των συνεδρίων της ΓΣΕΕ, που αποδεικνύει ότι οι τεράστιες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ειδικά η απεργία της 9ης Μαρτίου – και μάλιστα χωρίς τη ΓΣΕΕ! – είχαν θετική επίδραση στις διαδικασίες του συνεδρίου

Πλέον αναμένεται η διαδικασία της εκλογής της 45μελούς  διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Απεργία και από ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

-να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

-να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9a%ce%9b%ce%99%ce%9c%ce%91%ce%9a%ce%a9%ce%a3%ce%97-%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%99%ce%94%ce%a1%ce%91%ce%a3%ce%95%ce%a9%ce%9d-%ce%9d%ce%95%ce%91-%ce%a0%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%9b%ce%9b%ce%91%ce%94%ce%99/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .