Παρασκευή, Μαρτίου 10

ΜΟΝΟ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΦΤΑΙΕΙ;;;;; Πλήρωσαν 25 εκατ. ευρώ το σύστημα που θα φρέναρε αυτόματα τα τρένα και το άφησαν άχρηστο

treno2222

Το σύστημα ETCS, είναι το σύστημα αυτόματης πέδησης – φρεναρίσματος δηλαδή- που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ενεργοποιηθεί και να αποτρέψει το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, αν και αγορασμένο το 2007, ακόμα και τον Νοέμβριο του 2022, η ΓΑΙΟΣΕ προχωρούσε σε διαγωνισμούς ώστε το σύστημα που εγκαταστάθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε να αναταχθεί και να επιστρέψει στη…

ζωή.

Τι είναι το ETCS;

Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που αν ήταν λειτουργικό, θα μπορούσε αυτόματα από υπολογιστή να σταματήσει το τρένο. Υπό προϋποθέσεις εφαρμόζει πέδηση στο τρένο.

Οι συμβάσεις

Οι συμβάσεις ξεκίνησαν το 2007 με συνολικό κόστος 25 εκατομμύρια ευρώ, έγινε μια αρχική παράδοση το 2016. Ενώ τα συστήματα είχαν μπει στα τρένα και δεν λειτουργούσαν είχαν ήδη υποστεί τις πρώτες φθορές. Η τελική παράδοση έγινε το 2018, όμως η ΓΑΙΟΣΕ στην οποία ανήκουν οι συρμοί, έχει κάνει νέο διαγωνισμό ώστε το σύστημα να ξαναγίνει λειτουργικό.

Είχε εγκατασταθεί σε 88 συρμούς και σε 129 βαγόνια, δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν υπήρχε στις ράγες και γιατί είχε υποστεί φθορές. Νέος διαγωνισμός τον Ιούνιο του 2022 για 1,98 εκατ. ευρώ απέβη άκαρπος, τον Νοέμβριο του 2022 δεύτερος διαγωνισμός με 3,4 εκατ. ευρώ σε 12 μήνες και εκείνος άγονος.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .