Δευτέρα, Μαρτίου 20

25η Μαρτίου: Η πρόβα της Ίλης Ιππικού του ΓΕΕΘΑ στο Σύνταγμα για την στρατιωτική παρέλαση

Η πρόβα έγινε το βράδυ του Σαββάτου
ippiko-sidgma
Σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας το προσεχές Σάββατο.

Στην παρέλαση θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ίλη Ιππικού του ΓΕΕΘΑ η οποία συμμετείχε και στην περσινή
στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

Προκειμένου, δε, τα άλογα που αποτελούν την Ίλη να συνηθίσουν το περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πρόβα στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε βίντεο από την πρόβα

ΙΠΠΙΚΟ ΕΣ


Επικεφαλής του έφιππου τμήματος ήταν ο διοικητής, ταξίαρχος στον βαθμό, και πρώην δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης.+


 

Η 1η Ίλη Ιππικού στο κέντρο της Αθήνας / Πρόβα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Τα άλογα μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Τ/Θ (Αυλώνα) στο Σύνταγμα για πρόβα και μετά επέστρεψαν στην βάση τους. «Μία σκέψη είναι η επιτήρηση της μεθοριακής γραμμής του Έβρου. Το άλογο έχει την δυνατότητα να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα σε δύσβατα και δύσκολα σημεία. Σχεδόν όλοι οι Στρατοί και όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, έχουν διατηρήσει το Ιππικό τους για Ειδικές Αποστολές»

 .protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .