Σάββατο, Μαρτίου 18

Πυρηνικό τσουνάμι 2 μεγατόνων: Ρώσος στρατηγός απειλεί με την τορπίλη του Ποσειδώνα για να «βυθίσει» το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Poseidon, το οποίο αναπτύσσεται από το 2015, περιέχει μια κεφαλή με εκρηκτική δύναμη πάνω από 100 φορές μεγαλύτερη από τις ατομικές βόμβες που εξαπολύθηκαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι

Πρώην Ρώσος στρατηγός προέτρεψε τον Πρόεδρο Putin να χρησιμοποιήσει ένα υποβρύχιο πυρηνικό όπλο για να καταστρέψει τη Βρετανία με ένα ραδιενεργό κύμα ύψους 1.000 ποδιών, εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πατήσουν το πόδι τους στην Ουκρανία.


Ειδικότερα, ο Yevgeny Buzhinsky, ένας απόστρατος Ρώσος διοικητής, ζήτησε επίθεση κατά της Βρετανίας με τορπίλες Poseidon, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλούσαν ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 1.000 ποδιών.
Ο υποστράτηγος Buzhinsky, επίσης επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Πολιτικής, εκτίμησε ότι η Βρετανία θα ισοπεδώνονταν εάν η Μόσχα εκτόξευε πυρηνικό πύραυλο.
Επιπλέον, ο Buzhinsky προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξαλειφθεί από μια επίθεση με τον Sarmat 2, τον οποίο η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ως τον «πιο θανατηφόρο πύραυλο στον κόσμο».
Έτσι αν… ο Ποσειδώνας χτυπούσε τη Βρετανία, θα προκαλούσε τσουνάμι και θα βύθιζε τη χώρα στον πάτο του ωκεανού.
Ο Buzhinsky υποστήριξε περαιτέρω στη ρωσική επίσημη τηλεόραση Rossiya 1 ότι ο «ασταμάτητος» υπερηχητικός πύραυλος Zircon των 6.670 mph επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές μάχης, μετά από δοκιμή.
«Φυσικά, υπάρχουν μέσα όπως ο Ποσειδώνα , που έχει δοκιμαστεί», είπε ειδικότερα.
Ο παρουσιαστής Solovyov απάντησε ότι θα ήθελε να δει τόσο τον Sarmat όσο και τον Poseidon σε δράση.
«Τσουνάμι, τσουνάμι, ναι, τσουνάμι», απάντησε ο φιλοπολεμικός Μπουζίνσκι.
Προειδοποίησε ότι εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, η Ρωσία θα απαντήσει χρησιμοποιώντας τον Ποσειδώνα.
Εν ολίγοις, η Μεγάλη Βρετανία θα έπαυε τότε να υπάρχει από τον παγκόσμιο χάρτη…

Η Μόσχα απειλεί το Ηνωμένο Βασίλειο για την Ουκρανία

Οι τελευταίες παρατηρήσεις των Ρώσων σχολιαστών ευθυγραμμίζονται με μια τάση που έχει διαμορφωθεί στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία για εκφοβισμό της Βρετανίας με πυρηνική εξόντωση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμοι Ρώσοι πολιτικοί και αξιωματούχοι απειλούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τον περασμένο χρόνο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Medvedev είχε συζητήσει ανοικτά το ενδεχόμενο μιας πυρηνικής κλιμάκωσης.
Αυτές οι απειλές πιστεύεται ότι είναι η συνέπεια της ακλόνητης υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία, καθώς ήταν το πρώτο κράτος του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.
Ο Putin θεωρεί τον Ποσειδώνα απαραίτητο για την επίτευξη της τελικής στρατιωτικής κυριαρχίας στη Δύση. Τον Ιανουάριο του 2023, ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία απέκτησε την πρώτη παρτίδα τορπιλών με πυρηνική ανατροπή Poseidon.
Το Poseidon, το οποίο αναπτύσσεται από το 2015, περιέχει μια κεφαλή με εκρηκτική δύναμη πάνω από 100 φορές μεγαλύτερη από τις ατομικές βόμβες που εξαπολύθηκαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.
Σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιλέξει να ενισχύσει την πυραυλική της άμυνα, το όπλο θα διασφαλίσει ότι οι παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν ευάλωτες σε πυρηνική επίθεση.
Σύμφωνα με το TASS, η πρώτη παρτίδα τορπιλών Poseidon έχει παραχθεί και θα αποσταλεί σύντομα για να εξοπλίσει το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod.
Αν και η έκθεση δεν διευκρινίζει πόσες τορπίλες υπάρχουν στην παρτίδα, ο αναλυτής του ναυτικού HI Sutton εκτιμά ότι το Belgorod είναι κατασκευασμένο για να μεταφέρει έως και έξι Poseidons ταυτόχρονα.
Το Poseidon είναι μια τεράστια τορπίλη με πυρηνική ενέργεια που κατασκευάστηκε για να χτυπήσει εχθρικούς παράκτιους στόχους από μεγάλες αποστάσεις.
Ο Ποσειδώνας έχει μήκος περίπου 65 πόδια και πλάτος 6,5 πόδια.
Έχει σχεδόν απεριόριστη εμβέλεια χάρη στην πυρηνική ενέργεια.
Ως αποτέλεσμα, έχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία όσον αφορά τις περιοχές εκτόξευσης και στόχους.
Ένα όπλο όπως ο Ποσειδώνας θα μπορούσε θεωρητικά να εκτοξευθεί από ένα λιμάνι ή μια ναυτική βάση, αλλά η τοποθέτησή του σε ένα υποβρύχιο καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση.
Το Poseidon φέρεται να είναι εξοπλισμένο με μια θερμοπυρηνική κεφαλή 2 μεγατόνων, τη μεγαλύτερη που έχει χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε χώρα εδώ και δεκαετίες, ίση με 2.000 κιλοτόνους TNT.
Το όπλο κινείται πολύ πιο αργά από έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και εξακολουθεί να είναι ασταμάτητο.
Το όπλο αναμένεται να ταξιδέψει με ταχύτητα περίπου 70 κόμβων, η οποία είναι αρκετά γρήγορη ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο για τις τορπίλες να το αναχαιτίσουν.
Επίσης, είναι απρόσιτο λόγω του βάθους εργασίας του—πιθανώς 1.000 μέτρα (3.300 πόδια). Για να το αναχαιτίσουν, οι δυτικοί σχεδιαστές θα χρειαστεί να δημιουργήσουν νέα όπλα. Και αυτό θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο και χρήμα.

Δείτε εικόνες:
Oscar-II-Class-Submarine.jpg

russia-navy-nuclear-doomsday-torpedo-test-comp-1.webp

300975-russia-10-pm.webpzircon-missile-russia-1.jpg
www.bankingnews.gr

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .