Σάββατο, Μαρτίου 4

Τραγωδία στα Τέμπη – Έκοψαν τα χρήματα της δημόσιας δαπάνης για τις κηδείες των θυμάτων: Από 3.500€ το κατέβασαν στα 2.000€!

Το κοινό πόρισμα της νεκροψίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος»

Τραγωδία στα Τέμπη – Έκοψαν τα χρήματα της δημόσιας δαπάνης για τις κηδείες των θυμάτων: Από 3.500€ το κατέβασαν στα 2.000€!
Στη δημοσιότητα έρχεται το ΦΕΚ για τη δημοσία δαπάνη που αφορά τις κηδείες των θυμάτων  που έχασαν τη ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξήγησαν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά αυτό είχε προσδιοριστεί στα 3.500 ευρώ.

Κατά συνέπεια τα χρήματα για την κάθε κηδεία ε΄χουν περικοπεί κατά τουλάχιστον 1,500€ κάτι που

είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να κάνουν πίσω!

Παράλληλα στην  αιτία θανάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας αναφέρεται το ενιαίο ιατροδικαστικό πόρισμα για όλα τα θύματα των Τεμπών.

Το ιατρικό έγγραφο στο οποίο αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς:

«Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου.

Ωστόσο επειδή αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα και για την ταυτοποίηση των θυμάτων-, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

 pronews.gr στο Instagram

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/ayto-einai-to-koino-porisma-tis-nekropsias-gia-ola-ta-thymata-tou-sidirodromikou-dystyximatos-sta-tempi/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .