Παρασκευή, Μαρτίου 17

Παίζει το τελευταίο χαρτί του ο Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 μικτά

Η αύξηση της τάξεως του 9,4% θα τεθεί σε ισχύ από 1η Απριλίου

ΕΚ - Μητσοτακης Χατζηδακης

Τα προεκλογικά… δώρα επιστρατεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που πλέον καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις. Αυτήν τη φορά, παίζει το (τελευταίο της; ) χαρτί του κατώτατου μισθού.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μικτά, ήτοι αύξηση 9,4%, που θα τεθεί σε ισχύ από 1η Απριλίου. Διευκρινίζεται ότι η αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται

με τον κατώτατο μισθό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι κατώτατος μισθός μετά την αύξηση δεν θα φτάσει τελικά τα 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ξεχνώντας επίσης να διευκρινίσει ότι τα «καθαρά» χρήματα που θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, θα είναι λιγότερα από τα 800 ευρώ, ανάλογα και με τις κρατήσεις.

 https://www.koutipandoras.gr/article/paizei-to-teleftaio-charti-tou-o-mitsotakis-afxisi-tou-katotatou-misthou-sta-780-mikta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .