Παρασκευή, Μαρτίου 3

Βίντεο – γροθιά στο στομάχι: Συγγενείς αγνοούμενων ξεσπούν

«Ήταν 15 χρονών, είχε όλη τη ζωή μπροστά του και κανείς δε μας λέει τίποτα. Αερολογίες. Δεν γίνεται να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο»

Σε πλήρη εξέλιξη το δράμα των συγγενών επιβεβαιωμένων θυμάτων, αλλά και εκείνων που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. Ο πόνος και η αγωνία μετατρέπεται σε οργή, καθώς, δύο 24ωρα μετά, παραμένουν στο σκοτάδι.

Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά με γραμμή πλήρους αποποίησης ευθυνών και γινόμαστε μάρτυρες

μιας οργανωμένης μιντιακής προσπάθειες να φορτωθούν όλες οι ευθύνες σε ένα πρόσωπο, το μπάχαλο στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος είναι πολύ μεγάλο, καθώς ούτε για τους αγνοούμενους έχουμε ξεκάθαρη ενημέρωση.

Τραγικές φιγούρες μέσα σε αυτή την κατάσταση συγγενείς των αγνοούμενων που δεν αντέξουν και ξεσπούν μπροστά στις κάμερες κατά των αρμοδίων, ζητώντας μια απάντηση και την δυνατότητα να πενθήσουν και να θάψουν τους νεκρούς τους.

«Η αναμονή μας σκοτώνει» είπε πατέρας 23χρονου αγνοούμενου


«Μου είπε ''θα καθυστερήσω, μην έρθεις την ώρα που σου είπα. Θα σε πάρω, μόλις φτάσω''. Είχαν καθυστέρηση κάπου στη Λάρισα και θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Περίμενα τηλέφωνο, να με πάρει, γιατί έτσι μου είπε, και, ξαφνικά, κόπηκε η γραμμή την ώρα που μιλούσα. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Τα τούνελ. Αλλά ποτέ δεν με πήρε τηλέφωνο. Είπα στη σύζυγο ότι θα έπρεπε να είχε πάρει τηλέφωνο. Πήρα το αμάξι, πήγα στο σταθμό και με το που πήγα είδα κόσμο και κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά», είπε ο πατέρας 23χρονου αγνοούμενου μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή Tlife.

«Δώσαμε DNA και μας είπαν ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουμε απάντηση. Η αναμονή μας σκοτώνει» είπε ακόμα.

«Δε μας έχει ενημερώσει κανείς, αερολογίες»

Aπαντήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ζήτησε συγγενής αγνοουμένων, καταγγέλλοντας πως ακόμα περιμένει να μάθει σε ποιο βαγόνι βρίσκονταν ο πατέρας και ο 15χρονος αδελφός του.

«Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου ήταν μέσα στο τρένο. Από χθες το πρωί μιλάω με την συγκεκριμένη εταιρεία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι καθόταν ο πατέρας μου βάσει ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μία απλή διαδικασία μέσω τραπέζης που βρίσκω εγώ αν έχω δεδομένα» σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έρχεται χτες ο κύριος Μητσοτάκης εδώ πέρα, ο υπουργός Υγείας, για ποιο λόγο, να κάνουν τι; Να δώσουν εξηγήσεις σε ποιον; Σήμερα πού είναι; Σήμερα έφεραν την υφυπουργό Υγείας. Τι να την κάνω, να μου πει τι. Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα στο τρένο. Αερολογίες για να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν τον κόσμο».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν γίνεται να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν γίνεται να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο.

«Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή»

Μεγαλώνει η οργή για τους συγγενείς των αγνοούμενων, καθώς δεν έχουν ενημέρωση για τους δικούς τους ανθρώπους.  Βίντεο καταγράφουν το ξέσπασμα θυμού συγγενή, η οποία καταγγέλλει την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει να αντιμετωπίσει.

«Ο αδελφός μου λέγεται Γιάννης Βουτσινάς. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Δεν είναι ζωντανός. Μέσα στο αμφιθέατρο ήρθε η κ.υπουργός, ήρθαν και άλλοι άνθρωποι και κάναμε μια απλή ερώτηση: “Πείτε μας τουλάχιστον πού κάθονταν οι δικοί μας άνθρωποι;”. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μας πούνε ότι η λίστα από την εταιρία… να δουλέψουν με τους αριθμούς των θέσεων, για να δώσουν μια απλή απάντηση. Τους είπα: Θέλετε να το κάνω εγώ τζάμπα;» είπε χαρακτηριστικά έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας.

«Μας περιμένουν με ευγένεια τέσσερις ώρες για να παραλάβουμε τους νεκρούς μας. Ο αδελφός μου βέβαια… δεν ξέρω τι θα παραλάβω, λιωμένο κρέας στα σίδερα. Απολαύστε τους! Δεν ξέρουν να απαντήσουν, δεν ξέρουν τίποτα. Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή» ανέφερε οργισμένη.

 

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/380483_binteo-grothia-sto-stomahi-syggeneis-agnooymenon-xespoyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .