Δευτέρα, Μαρτίου 13

Πολιτικοί διαξιφισμοί για τις ευθύνες στα Τέμπη

  Η κυβερνητική γραμμή δράσης μετά την τραγωδία
Πολιτικοί διαξιφισμοί για τις ευθύνες στα Τέμπη

Στη Διάσκεψη των Προέδρων την Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για θέματα μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του κοινοβουλίου με θέμα την τραγωδία στα Τέμπη και την ενημέρωση στα κόμματα για τις δράσεις της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει προς το τέλος της προσεχούς εβδομάδας, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα κληθεί να παραστεί σε αυτή και ο  υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι για το μοιραίο δυστύχημα δεν έχει μερίδιο ευθύνης η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμμή έγινε μετωπική σύγκρουση», πρόσθεσε δε ότι  «κατέρρευσε το σύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί» το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πινγκ πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Ο κ. Οικονόμου επιζητά πόλωση και κοκορομαχίες πάνω στα συντρίμμια» σημειώνει η Κουμουνδούρου, για ψέματα κατηγόρησε η Πειραιώς τον κο Σπίρτζη αποδομώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματά του. Και μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα μπει σε στείρα κομματική αντιπαράθεση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ωστόσο φαίνεται ότι τα «μαχαίρια» έχουν βγει από τα «ζωνάρια» και η πολιτική αυτή ένταση αναμένεται να κλιμακωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η κυβερνητική γραμμή δράσης

Έντεκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα η κυβέρνηση σταδιακά βρίσκει το βηματισμό της, καθώς η τραγωδία στα Τέμπη έφερε τα πάνω – κάτω στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ανατρέποντας άρδην τον όποιο πολιτικό – εκλογικό σχεδιασμό είχε γίνει μέχρι τη μοιραία νύχτα. Ο πρωθυπουργός έθεσε από την  πρώτη στιγμή ως κυρίαρχη προτεραιότητα τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων σε οικονομικό και ψυχικό επίπεδο αλλά και τη διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας, ενώ η ανάθεση της υπόθεσης στον στενό και έμπιστο συνεργάτη του υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη καταδεικνύει ότι δρομολογεί σε άμεσο χρόνο αφενός την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου με μεγαλύτερες δικλείδες ασφαλείας και αφετέρου τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, ολοκληρώνοντας το έργο της τηλεδιοίκησης που είχε μείνει στάσιμο.  Σε παράλληλο χρόνο δρομολογείται και το πυκνό νομοθετικό έργο που εκκρεμεί μέχρι τις εθνικές εκλογές, οι οποίες οδεύουν προς τον Μάιο, καθώς στόχος είναι το προσεχές διάστημα να ψηφιστούν 10 ακόμη νομοσχέδια, ενώ στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να «τρέξουν» για να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. 

 Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .