Κυριακή, Μαρτίου 5

Αποδιοπομπαίος σταθμάρχης, εγκληματική προπαγάνδα

Τέμπη Εκαβ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Τι σημαίνει «ανθρώπινο λάθος»; Και δη όταν στις πλάτες ενός ανθρώπου βρίσκονται οι ζωές εκατοντάδων άλλων; Αν ο σταθμάρχης του μοιραίου δυστυχήματος πάθαινε εγκεφαλικό; Αν για πολύ τεχνικούς και ανθρώπινους λόγους δεν μπορούσε να λειτουργήσει, θα είχε ευθύνη;

Από την άλλη, έχει τώρα; Όπως είπε και ο συνήγορός του, «έχει τις ευθύνες που του αναλογούν, αλλά βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος». Το δάσος είναι τα στρέμματα των λαθών, των παραβλέψεων και των εγκλημάτων.

Ο ΟΣΕ ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει σηματοδότηση, δεν υπάρχει σύγχρονη τεχνολογία ελέγχου, δεν υπάρχει καν δεύτερος… σταθμάρχης. Υπάρχει ανθρώπινο λάθος; Βεβαίως και βαραίνει αυτούς που άφησαν έναν μόνο του να τα βγάλει πέρα. Έναν άνθρωπο μόνο του. Λες και είμαστε ακόμα στην εποχή του καρβουνιάρη, που και τότε αμφιβάλλω αν ήταν τόσο τραγική η αποποίηση των ευθυνών.

Οι συνδικαλιστές έχουν εισπράξει την οργή του -πρώην, πλέον- υπουργού Κ. Καραμανλή για τις απεργίες τους, οι οποίες κρίθηκαν καταχρηστικές και παράνομες, όπως ορίζει ο νόμος Χατζηδάκη. Δεν τους άκουσε κανένα αρμόδιο αυτί. Τώρα τους εγκαλεί και η λίστα Πέτσα.

«Γιατί δε μας ενημερώσατε;» ρωτούν με θράσος οι δημοσιογράφοι τους συνδικαλιστές. Γιατί δεν είναι δουλειά τους, είναι δική μας δουλειά η δημοσιογραφική έρευνα. Τα δυο εξώδικα προς το υπουργείο είναι δική μας δουλειά να τα ανακαλύψουμε. Όπως, επίσης, δική μας δουλειά είναι η ενημέρωση. Ούτε ο καταλογισμός ευθυνών με βάση την κυβερνητική γραμμή ούτε η χάραξη κυβερνητικής πολιτικής της επόμενης μέρας, όπως, π.χ., έκανε ο Β. Χιώτης, τον οποίο ακούσαμε να λέει ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να συγκρίνει την τραγωδία των Τεμπών με την τραγωδία στο Μάτι! Πολιτική τυμβωρυχία και προπαγάνδα χωρίς καν λίγη αιδώ.

Ξέρουμε πολύ καλά πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα: αποκλειστικές ευθύνες στον σταθμάρχη, αποσιώπηση της παραπομπής της χώρας από την Ε.Ε. για το άθλιο σιδηροδρομικό δίκτυο μόλις δύο μήνες πριν το δυστύχημα, πολιτική πάνω σε νεκρούς, μια ελεγκτική επιτροπή που αποτελείται από υμετέρους και, φυσικά, υπεραπλούστευση μιας πολλαπλώς συνεχιζόμενης τραγωδίας. Από τον αριθμό των νεκρών, που παραμένει… άγνωστος, μέχρι την απαγόρευση της αναγνώρισης των σορών από τους συγγενείς διά στόματος Γκάγκα.

Αυτοί θα παίξουν ξανά τον «κύκλο του αίματος». Εμείς πόσο προετοιμασμένοι είμαστε να απαντήσουμε προς άπαντες, χωρίς το παραμικρό περιθώριο να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα; Είμαστε σε ανοιχτό πόλεμο με τη χειρότερη προπαγάνδα της Μεταπολίτευσης. Αυτός είναι ο μεγάλος μας εχθρός και, δυστυχώς, δεν πείθει μόνο τον κόσμο της (ακρο)Δεξιάς

 https://www.avgi.gr/koinonia/441243_apodiopompaios-stathmarhis-egklimatiki-propaganda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .