Σάββατο, Μαρτίου 18

Αυτές είναι οι πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά

Πολύ συχνά, τα φαινομενικά υγιεινά σνακ είναι κρυφά φορτωμένα με ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και υδατάνθρακες, για αυτό πρέπει να βάλουμε στην διατροφή μας τις πραγματικά υγιεινές τροφές που δεν προσυσκευασμένες!

Κάτι που έχουν κοινό όλα τα υγιεινά τρόφιμα είναι ένα βασικό συστατικό, όπως ένα φρούτο, ένα λαχανικό, ένα δημητριακό ή ένα γαλακτοκομικό προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσυσκευασμένα προϊόντα.

Δείτε μερικές από αυτές στην παρακάτω λίστα

1.Πλιγούρι βρώμης
Το πλιγούρι βρώμης διατηρεί υπό έλεγχο τη χοληστερόλη, βοηθά στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και σας κρατά χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, χάρη στις διαλυτές του φυτικές ίνες.

2.Αβοκάντο
Θα λάβετε σχεδόν το 20 τοις εκατό της ημερήσιας δόσης φυτικών ινών σε 1/2 φλιτζάνι μερίδα αβοκάντο, συν μονοακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τη χοληστερόλη.

3.Καρύδια
Τα καρύδια είναι μια στερεή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων—τα λιπαρά που μειώνουν την κακή για εσάς χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την καλή για εσάς χοληστερόλη (HDL).

4.Γιαούρτι
Πλούσιο σε προβιοτικά (βακτήρια που μπορεί να βελτιώσουν την πέψη και να αυξήσουν το ανοσοποιητικό σας).

5.ΑυγάΤα λευκά προσφέρουν πρωτεΐνη με ελάχιστες θερμίδες (και μηδέν λιπαρά ή χοληστερόλη). Οι κρόκοι αβγών είναι γεμάτοι με βιταμίνη Β12 και βιταμίνη Α και περιέχουν χολίνη, μια θρεπτική ουσία που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις έγκυες γυναίκες.

6.Γλυκοπατάτες
Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή. Επιπλέον, δεν περιέχει λιπαρά, έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και έχει λιγότερες θερμίδες από τις λευκές πατάτες.

7.Κριθάρι
Το κριθάρι είναι ένας θρεπτικός καρπός, πλούσιος σε πολύτιμα συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και αποτελεί τροφή που συμβάλλει στη διατήρηση της συνολικής υγείας του οργανισμού.

8.Κολοκύθι
Το κολοκύθι είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ευεργετικές φυτικές ενώσεις. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, ψευδαργύρου και αρκετών άλλων βιταμινών Β. Το άφθονο περιεχόμενο σε βιταμίνη Α μπορεί να υποστηρίξει την όραση και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

9.Ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν τριπλάσια ποσότητα φυτικών ινών ανά μερίδα από την τυπική ποικιλία σιμιγδαλιού. Παραλείψτε τα ζυμαρικά που φέρουν την ετικέτα ‘πολύσπορα’, καθώς μπορεί να παρασκευάζονται με πολλούς κόκκους που δεν είναι απαραίτητα ολόκληροι.

10.Σπανάκι
Θα λάβετε σίδηρο, φυλλικό οξύ και τουλάχιστον μια ντουζίνα φλαβονοειδή—ενώσεις που είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά.

11.Κινόα
Μπορεί να μαγειρεύεται σαν δημητριακά, αλλά η κινόα είναι στην πραγματικότητα ένα ποώδες φυτό. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα και προσφέρει την ίδια ενέργεια και κορεσμό που θα παίρνατε από το κρέας, χωρίς λίπος ή χοληστερόλη.

12.Φακές
Ένα εργοστάσιο παραγωγής πρωτεϊνών, οι φακές είναι γεμάτες με φυλλικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων και μπορεί να αποτρέψει ορισμένες γενετικές ανωμαλίες.

13.Σολομός
Ο σολομός περιέχει υγιή για την καρδιά λίπη, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και είναι μία από τις λίγες πηγές τροφής βιταμίνης D. Το ψάρι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό.

14.Στήθος κοτόπουλου
Κάθε 100 γραμμάρια μαγειρεμένου στήθους κοτόπουλου παρέχουν περίπου 165 θερμίδες. Όσον αφορά τις πρωτεΐνες, το κομμάτι αυτό έχει 31 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τροφής.
Πρόκειται για πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και καλή βαθμολογία όσον αφορά την πεπτικότητα. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν καθοριστικά στην προώθηση της καλής αποκατάστασης μετά από έντονη άσκηση.

15.Πορτοκάλια
Η βασική σας πηγή βιταμίνης C, η οποία, μεταξύ άλλων χρήσιμων χαρακτηριστικών, μπορεί να διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου για να διατηρεί το δέρμα ελαστικό.

16.Σαρδέλες
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες. Γεμάτες με βιταμίνες D και B12, οι σαρδέλες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

17.Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία διατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία υγιή. Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι επίσης πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών που μειώνουν τη χοληστερόλη.

18.Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Αυτό το νόστιμο μεσογειακό βασικό προϊόν είναι πηγή πολυφαινολών που καταπολεμούν τον καρκίνο και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

19.Μύρτιλος
Γεμάτο με φυτικές ίνες, αυτό το υπερφρούτο περιέχει μεγάλη ποσότητα της αντιοξειδωτικής ομάδας «ανθοκυανίνες».

20.Μπρόκολο
Ένα χρυσωρυχείο βιταμίνης C. 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο μπρόκολο ικανοποιεί το 80 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.12 Είναι επίσης μια βασική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά στη σωστή πήξη του αίματος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .