H μια μετά την άλλη οι μεγαλύτερες πολυεθνικές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλουν ανατιμήσεις ενσωματώνοντας την αύξηση του κόστους τους προκειμένου να διασώσουν την κερδοφορία τους.

H Nestle, ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο ανήγγειλε διά του διευθύνοντος συμβούλου της Μαρκ Σνάιντερ ότι οι τιμές στα βασικά της προϊόντα θα αυξηθεί περαιτέρω φέτος.


Όπως είπε χθες Πέμπτη, μιλώντας με δημοσιογράφους, σύμφωνα με το CNN, «είμαστε ακόμα σε μια κατάσταση όπου επιδιορθώνουμε το μεικτό περιθώριο κέρδους μας και, όπως οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, έχουμε πληγεί από τον πληθωρισμό και τώρα προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Οι αυξήσεις τιμών θα είναι «πολύ στοχευμένες» και θα εφαρμοστούν μόνο όπου «ο πληθωρισμός του κόστους εισροών το δικαιολογεί», πρόσθεσε ο Σνάιντερ, αν και αρνήθηκε να πει ποιες από τις 2.000 μάρκες της εταιρείας, που καλύπτουν κατεψυγμένα τρόφιμα, ζαχαροπλαστεία και βρεφικά γάλατα, θα επηρεαστούν.

Η Unilever, η Coca-Cola, η ζυθοποιία Heineken, η Colgate -Palmolive και η Procter & Gamble (PG), έχουν ήδη αναγγείλει περαιτέρω αυξήσεις τιμών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κόστη.