Σάββατο, Μαρτίου 25

Καμία παρέμβαση ασφαλείας δεν έχει ολοκληρωθεί στα τρένα Αθήνα-Θεσσαλονίκη!,

 Αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο

Με ελλείψεις και κενά αναμένεται να ξεκινήσουν, πιθανότατα από το ερχόμενο Σάββατο 1η Απριλίου, τα τρένα που εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, τα οποία θα μπουν στις ράγες μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία Intercity 62 που εκτελούσε την ίδια διαδρομή.

Σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o σταθμάρχης Γιάννης Κοκκινάκης, τα μηχανοστάσια έχουν πάρει φορητά GSMR ώστε να έχουν επικοινωνία τα τρένα μεταξύ τους, αλλά και με τον σταθμάρχη.

Ωστόσο, αν και έχει ήδη τοποθετηθεί σε αρκετούς συρμούς, δεν έχει μπει σε λειτουργία!

«Υπάρχει ένα άλλο σύστημα το GSM-R, το οποίο έχει αρχίσει να εγκαθίσταται στις αμαξοστοιχίες και στα μηχανοστάσια, ώστε τα τρένα να έχουν επικοινωνία με τον σταθμάρχη και τα τρένα μεταξύ τους. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα εγκατασταθεί στα τρένα, ώστε να έχουν άμεση επικοινωνία και οι σταθμάρχες και τα τρένα μεταξύ τους», λέει ο κ. Κοκκινάκης.

Αν και η τοποθέτησή τους δεν είναι χρονοβόρα, ωστόσο, σίγουρα δεν θα έχουν μπει σε λειτουργία την 1η Απριλίου.

Το δεύτερο σημείο που έχει να κάνει με την ασφάλεια είναι κάποια έργα ειδικά στα τυφλά σημεία στις σήραγγες και την επικοινωνία στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, τα οποία κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

Ένα από τα σημεία που θέλει να προσέξει ο ΟΣΕ είναι όταν περνάει από μια σήραγγα η αμαξοστοιχία να πηγαίνει με πιο χαμηλή ταχύτητα και να επικοινωνούν οι μηχανοδηγοί με τους σταθμάρχες ώστε να τους δίνουν κατεύθυνση για το που πρέπει να πάνε.

Καταλήγοντας, ο σταθμάρχης μίλησε και για κάποιες άλλες διαδικασίες που γίνονται στα τρένα, πλέον μετά την τραγωδία στα Τέμπη. 

«Τα τρένα που πάνε για αεροδρόμιο φεύγουν από τον σταθμό Λαρίσης και πάνε στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών εκεί έχουμε την τηλεδιοίκηση.

Όταν το τρένο πάει στην Οινόη εκεί έχουμε αίτηση γραμμής από σταθμάρχη σε σταθμάρχη. Δηλαδή, ο σταθμάρχης ζητά γραμμή ελεύθερη για να πάει η αμαξοστοιχία. Το ίδιο θα γίνει αύριο, που θα ανοίξει και η γραμμή για το Κιάτο».

https://www.newsbreak.gr/ellada/452408/fiasko-i-epanekkinisi-kamia-paremvasi-asfaleias-den-echei-ginei-sta-trena-athina-thessaloniki/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .