Σάββατο, Μαρτίου 11

Οι «μάγκες» της ΝΔ δεν υπάρχουν πια: Τους «πάτησαν» τα τρένα – Πώς καταστράφηκαν οι ελπίδες για πρωτιά και αυτοδυναμία

Πλέον τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα για την κυβέρνηση

Οι «μάγκες» της ΝΔ δεν υπάρχουν πια: Τους «πάτησαν» τα τρένα – Πώς καταστράφηκαν οι ελπίδες για πρωτιά και αυτοδυναμία

Η μετωπική σγκρουση της 28ης Φεβρουαρίου, των δύο τρένων στα Τέμπη, έχει καταλυτικές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού και κοινωνικού βίου της χώρας με χαρακτηριστικότερη επίδραση την ολική αποδόμηση, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή όπου το κακό κλίμα δεν μπορεί να αναστραφεί πλέον, του απόλυτα έωλου έτσι ή αλλιώς κυβερνητικού επιχειρήματος του αποτελεσματικού επιτελικού κράτους.


Το ήδη βαρύ αλλά «βουβό» κλίμα που υπήρχε στην κοινωνία ως απόρροια των κυβερνητικών πράξεων από την εποχή της βίαιης καταστολής της εξέγερσης των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο κατά της μόνιμης εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στα νησιά τους, μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, την εξέγερση της Νέα Σμύρνης, την καταστολή των συνταγματικών ελευθεριών αυτών που δεν επιθυμούσαν να δεχθούν στο σώμα τους τα σκευάσματα κατά Covid-19, τα δεκάδες οικονομικά κυβερνητικά σκάνδαλα, η επαναλαμβανόμενη ανικανότητα να αντιμετωπίσουν, ενώ είχαν κατασπαταλήσει τεράστιους πόρους, τις φυσικές καταστροφές, κ.λ.π., μπορεί να είχαν δημιουργήσει ένα υπόστρωμα απόρριψης της κυβέρνησης το οποίο θα φαινόταν στην κάλπη όμως πλέον το «βουβό» κλίμα καταψήφιση δεν είναι πλέον «βουβό».

Η σύγκρουση των τρένων, το μαζικό έγκλημα των Τεμπών με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς, αντικειμενικά και αυταπόδεικτα με άμεση ευθύνη της κυβέρνησης, κάτι που στοιχειοθετεί και ποινικές ευθύνες, «πάτησε» , την κακώς εννοούμενη «μαγκιά», δηλαδή την αλαζονεία βοηθούντος και της ήσσονος προσπάθειας, πιθανόν λόγω έλλειψης ΜΜΕ για να επικοινωνήσουν αυτή την προσπάθεια, της αντιπολίτευσης.

Όμως, τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα πια καθώς ο χρόνος των εκλογών δεν μπορεί να είναι περισσότερο από τις 13 Αυγούστου, η κυβερνητική πρωτοβουλία έχει απολεσθεί σε όλα τα επίπεδα και οι δημοσκοπήσεις πλέον είναι αμείλικτες:

Τα τρία σενάρια που οι σοβαροί πολιτικοί αναλυτές έθεταν, δηλαδή, ένα ποσοστό στην χειρότερη περίπτωση για την κυβέρνηση, περί τα 25%, ένα δεύτερο περί το 28% και ένα τρίτο περί το 30%, δεν υπάρχουν πλέον.

Ή για την ακρίβεια το μοναδικό που υπάρχει είναι το πρώτο σενάριο το οποίο έχει μεταβληθεί σε οροφή των  προσδοκιών στην κάλπη του κυβερνώντος κόμματος.

Δηλαδή, ανώτατο ποσοστό πλέον είναι το 25% με ισχυρή την πιθανότητα να συμπιεστεί στην περιοχή του 22%.

Αυτό σημαίνει και δεύτερη θέση στις εκλογές και πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όπου ήδη οι σώφρονες αναζητούν τον διάδοχο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 pronews.gr στο Instagram

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/oi-magkes-tis-nd-den-yparxoun-pia-tous-patisan-ta-trena-pos-katastrafikan-oi-elpides-gia-protia-kai-aytodynamia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.