Δευτέρα, Μαρτίου 13

Απ. Λύτρας: «Δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, χάθηκαν τόσες ψυχές»

Τι είπε ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Αναστασίας που επέβαινε στο τρένο


Δικαίωση ζητούν οι οικογένειες
των θυμάτων που έχασαν άδικα την ζωή τους, όταν η αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε με μία άλλη εμπορική, στα Τέμπη.

Ο συνήγορος ορισμένων οικογενειών, Απόστολος Λύτρας μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, για την απόδοση ευθυνών. Συγκεκριμένα, εκροσωπεί την οικογένεια της 19χρονης Αναστασίας και μίλησε για τις επόμενες κινήσεις των συγγενών αναφορικά με το δυστύχημα.

«Περιμένω σήμερα να παραλάβω αντίγραφα της δικογραφίας, δηλώσαμε χθες παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για τους γονείς της 19χρονης Αναστασίας, και περιμένουμε τη δικογραφία. Έχουμε δει σε πολλούς κατηγορούμενους να προσπαθούν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και να την μεταφέρουν κάπου άλλου. Βέβαια, εκτός από τον σταθμάρχη σε αυτή την περίπτωση, αυτό το βλέπουμε και σε πολιτικούς», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

 

«Ένα από τα πράγματα που έχει εξοργίσει όλες τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όλους μας είναι, σε μία τραγωδία να βλέπουμε τους πολιτικούς, να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον ευθύνες, και πραγματικά μας εξοργίζει αυτό. Δεν ξέρω εάν έχουν καταλάβει όλοι ότι το συγκεκριμένο δυστύχημα δεν πρόκειται κανένας πολιτικός να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, χάθηκαν τόσες ψυχές».

«Δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης»

Μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας τοποθετήθηκε αναφορικά με τις ποινές που πρόκειται να επιβληθούν στους ενόχους στο πέρας της διαδικασίας.

«Το ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί ο δόλος, είναι πιθανό. Ο σταθμάρχης τουλάχιστον με βάση το κατηγορητήριο είναι για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα τα οποία είναι σοβαρά. Οι ποινές δεν θα είναι τόσο μεγάλες, θα το δείτε δεν θα είναι. Από εκεί και πέρα αυτό που ενδιαφέρει τις οικογένειες είναι ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και συνέχισε επισημαίνοντας:

«Σίγουρα όσον αφορά στις ανθρωποκτονίες, παρότι είναι κατά συρροή, 57 ποινές, για 57 ανθρώπους, εάν νομίζει κάποιος ότι οι ένοχοι θα βρεθούν στην φυλακή για όλη τους τη ζωή, αυτό δε θα συμβεί, το έχουμε δει και σε άλλες τραγωδίες. Είναι βέβαιο ότι πολύ δύσκολα θα δούμε ανθρώπους να μπαίνουν στην φυλακή για πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι εύκολο να επιβληθεί η ποινή της ισοβίου καθείρξεως, είναι μέχρι ισόβια, από κάθειρξη 15 ετών το κάθε αδίκημα μέχρι ισόβια».

Όπως εξήγησε ο Απόστολος Λύτρας, τα υπόλοιπα δύο ποινικά αδικήματα τιμωρούνται μέχρι 5 χρόνια για την κάθε μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. «Άρα, εάν δείτε μια ποινή κατά συγχώνευση στην περίπτωση που δεν οδηγηθεί το δικαστήριο – όταν γίνει – στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως, κατά συγχώνευση οι ποινές θα είναι μεγάλες, ωστόσο η έκτιση των ποινών δεν είναι αυτή που ακούμε, είναι τα 3/5 της ποινής», είπε σχετικά και κατέληξε αναφέροντας:

«Όλη η κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων λένε ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός, γνώριζε ότι δεν υπάρχουν και δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας; Γιατί εάν το γνώριζαν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εάν γνώριζαν και επέτρεπαν στο τρένο να ταξιδεύει, εννοείται ότι θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι, με πολύ σοβαρές περιπτώσεις γι΄ αυτές τις ανθρωποκτονίες. Εάν το γνώριζαν μιλάμε για δόλο, είναι δεδομένο». «Όλη η κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων λένε ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός, γνώριζε ότι δεν υπάρχουν και δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας; Γιατί εάν το γνώριζαν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Εάν γνώριζαν και επέτρεπαν στο τρένο να ταξιδεύει, εννοείται ότι θα πρέπει να βρεθούν κατηγορούμενοι, με πολύ σοβαρές περιπτώσεις γι΄ αυτές τις ανθρωποκτονίες. Εάν το γνώριζαν μιλάμε για δόλο, είναι δεδομένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .