Δευτέρα, Μαρτίου 13

Θέμα: τι απεχθάνεται ένα κουνελάκι ⁉️


κατοικίδια κουνέλια
Θέμα: τι απεχθάνεται ένα κουνελάκι ⁉️
Όλοι γνωρίζουμε πως τα κουνελάκια είναι πολύ ευαίσθητα και αγαπούν πολλά πράγματα όπως το φαγητό, λιχουδιές,ύπνο,να κρύβονται κ.α. Ομως τι ακριβώς είναι αυτό που απεχθάνονται;;❗
1) ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.❗ Είναι κοινωνικά όπως ο άνθρωπος. Αυτό που θα ήθελαν πραγματικά είναι να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν με άλλα ζωάκια πόσο μάλλον με το είδος τους. Έχουν ειδική γλώσσα επικοινωνίας η οποία είναι απόλυτα κατανοητή από αλλα κουνελάκια. Για αυτό προτείνουμε έναν 'παρτενερ' για το κουνελάκι σας. Εάν δεν είστε σε θέση να αποκτήσετε ένα δεύτερο θα πρέπει να πάρετε τον ρόλο της "αδερφής ψυχής" του και να του δίνετε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται καθημερινά.
2) ΔΥΝΑΤΟΎΣ-ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΥΣ ΘΟΡΎΒΟΥΣ.❗ Έχουν τεράστια εμβέλεια ακοής. Σε αντίθεση με εμάς που δεν μπορούμε να ακούσουμε τόσο μακριά όπως εκείνα. Οπότε προσοχή με την δυνατή μουσική,την δυνατή φωνή και τον συναγερμό εάν έχετε και τα πυροτεχνήματα.
3) ΝΑ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΊΑΤΡΟ.❗ Όπως και εμάς δεν μας αρέσει να πηγαίνουμε στο γιατρό έτσι και αυτά. Δεν είναι κάτι προσωπικό με τον κτηνίατρο απλά είναι ο φόβος για το άγνωστο, περίεργους θορύβους και αισθήσεις. Όπως αυτή που πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία από το κουνελάκι. Δεν είναι και ότι καλύτερο. Για αυτό προτείνουμε εξειδικευμένους που γνωρίζουν πως να κάνουν το κουνελάκι να νιώσει όσο άνετα γίνεται, να έχουν μια άλφα εμπειρία για να μην φοβούνται τόσο κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
4) ΝΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ.❗ Νιώθουν όπως εμείς όταν είμαστε σε αεροπλάνο. Για άλλη μια φορά οι ήχοι της κίνησης,όλη η αίσθηση του αυτοκινήτου δεν είναι και τόσο ευχάριστη στα κουνελακια. Οπότε θα πρέπει να βεβαιωθούμε πριν από ταξίδι ότι έχουμε βάλει το ζωάκι κάπου άνετα, ασφαλή και το τσεκαρουμε συνεχως αν είναι καλά. Δεν το αφήνουμε ποτέ ελεύθερο στο αυτοκίνητο.
5) ΥΓΡΌ, ΜΠΑΓΙΆΤΙΚΟ ΧΌΡΤΟ.❗ Το χόρτο καλύπτει το 80% της υγιεινής διατροφής τους ημερησίως. Οπότε θα πρέπει να είναι φρέσκο, καλής ποιότητας και να ανανεώνεται συνεχώς.
6) ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΡΎΒΟΝΤΑΙ.❗ Το να κρύβονται είναι τρόπος ζωής αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα τους εξάλλου. Στα δάση ζουν σε λαγούμια τα οποία λειτουργούν σαν καταφύγιο από τα αρπακτικά. Οπότε αν κρύβονται κάτω από καναπέδες, τραπεζάκια κλπ αφήστε τα να είναι εκεί. Πρέπει να έχουν χώρους να κρύβονται για να νιώθουν ασφάλεια και άνεση.
7) ΔΥΝΑΤΈΣ- ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΕΣ ΜΥΡΩΔΙΈΣ.❗ Τα κουνελάκια έχουν παρα πολλούς υποδοχείς αρωμάτων. Είναι πολύ δυνατή η ικανότητα της όσφρησης τους η οποία τα βοηθάει να βρίσκουν φαγητό αλλά και να προλάβουν μια συνάντηση με κάποιο αρπακτικό. Οπότε φροντιστε να πλύνετε τα χέρια σας πριν έρθετε σε επαφή μαζί τους ,να αλλάξετε ρούχα και να κρατάτε το χώρο τους καθαρό.
8 ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΆΤΕ ΡΟΎΧΑ, ΠΕΡΙΛΑΊΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΆΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΆΡ.❗ Είναι επικίνδυνο όπως έχουμε ξανα πει και σίγουρα δεν τους αρέσει. Δεν είναι γάτα οι σκύλος και συγκεκριμένα το περιλαίμιο,η πιέση που ασκεί μπορεί να τα στρεσαρει και να πάθουν ανακοπή.
9) ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΏΝΟΥΜΕ ΨΗΛΆ- ΑΝΆΣΚΕΛΑ ΣΤΆΣΗ ΘΑΝΆΤΟΥ.❗ Είναι ζωάκια της γης. Θέλουν να πατουν γερά στο έδαφος. Επίσης μπορεί να σας πέσει ανά πάσα στιγμή. Νιώθουν ότι τα αρπάζει πουλί και σίγουρα μπορεί αυτή η κίνηση εκτός από φόβο που θα προκαλέσει να οδηγήσει και σε θάνατο. Ανάσκελα μπορεί να δείχνουν χαριτωμένα η να το απολαμβάνουν αλλά στην πραγματικότητα μένουν ακίνητα, κάνουν τα νεκρά δηλαδή από φόβο.
10) ΝΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΌ.❗ Μπορούν να κολυμπήσουν αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάζετε στο νερό. Κολυμπούν μόνο σαν εναλλακτική λύση για να ξεφύγουν από κάποιο αρπακτικό!
11) ΝΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΆΤΕ.❗ Νιώθουν ότι τρέχετε για να τα πιάσετε και να τα αιχμαλωτίσετε η κάτι άλλο. Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να γινει κάτι τέτοιο
12) ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΌ ΧΏΡΟΥ.❗ Πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν χωρίς εμπόδια. Αυτό τα κάνει χαρούμενα και γυμνάζουν και τα ποδαράκια τούς! Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια ντουλάπα χωρίς τρόπο διαφυγής. Αυτά γιατί να μην νιώθουν κάτι τέτοιο σε ένα κλουβί;;
13) ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΕΣ.❗ Η πολυ ζεστή μπορεί να τους προκαλέσει θερμοπληξία. Προσοχή την περίοδο του καλοκαιριού.
14) ΑΡΠΑΚΤΙΚΆ.❗ Περνούν όλη τους τη ζωή κρυμμένα προκειμένου να επιβιώσουν. Κρατήστε τα μακριά από ζώα που μπορεί αυτή η συνάντηση να τα αγχώσει η να αποβεί μοιραία!
Ελπίζω να μάθατε κατι που ίσως δεν γνωρίζατε, να το αλλάξετε και ο μικρός σας φίλος να είναι χαρούμενος 🐰

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .